Telefón Smart Cast premieta video a fotky na stenu, ale aj druhú obrazovku zariadenia na stôl.

Lenovo minulý rok uviedlo na trh tablet so zabudovaným projektorom. Výrobca túto funkcionalitu teraz zabudoval priamo do tela smartfónu. Smart Case je prvý telefón na svete s integrovaným „focus-free“ laserovým projektorom. Zariadenie teda využíva inú technológiu v porovnaní s dnešnými pikoprojektormi (tie využívajú technológiu DLP).

Projektor samozrejme môžete využiť na premietanie fotografií a videa na stenu. Zariadenie však dokáže zobraziť aj displej, resp. jeho ďalšiu časť, na akomkoľvek povrchu. To v praxi znamená, že si na stôl premietnete softvérovú klávesnicu, pričom na displeji telefónu sa zobrazuje písaný text. Alebo virtuálny klavír (na obrazovke sa zobrazia noty). Priložené video výborne sumarizuje možnosti využitia atypického telefónu.

Možnože chvíľu potrvá, dokedy si budete môcť takýto telefón reálne kúpiť. Hoci Smart Case existuje, momentálne ide o koncept technológie a nie o produkt, ktorý by v nasledujúcich týždňoch putoval do masovej výroby.

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit