Cena je 219 EUR.

Microsoft oficiálne predstavil najnovší prírastok do rodiny smartfónov Lumia. Nový model, Lumia 650, kombinuje AMOLED displej, atraktívnu cenu a bohužiaľ aj low-endovú hardvérovú výbavu. Zariadenie je vybavené procesorom Qualcomm Snapdragon 212 s taktom 1,3 GHz, 1 GB operačnou pamäťou a 16 GB úložiskom. Oproti Lumii 640 výrazný nárast výkonu nečakajte. Batéria má kapacitu 2000 mAh a fotoaparáty rozlíšenie 8MP a 5MP.

Zaujímavosťou je displej s rozlíšením 1280 × 720. Má uhlopriečku 5 palcov avšak s technológiou AMOLED. Samozrejmosťou je ochranné sklo Corning Gorilla Glass 3 a funkcia Glance Screen, vďaka čomu je displej aktívny aj v šetriacom režime. Zobrazuje napr. čas alebo notifikácie.

Konštrukcia a dizajn telefónu neprekvapí, plastové šasi dopĺňa hliníkový rám po bokoch, ktorý v poslednej dobe v segmente Lumií absentoval, ale v minulosti sa už objavil. Hoci, v modeloch vyššej rady. Cena telefónu je stanovená na 219 EUR, v predaji bude aj Dual SIM verzia. Lumia 650 sa má dostať na trh už tento štvrtok.

Značky:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit