Viacerým ľudom sa stala nepríjemná skúsenosť – začali im odchádzať SMS-ky na konkrétne číslo vo Veľkej Británii. Nepomohla kontrola (Android) telefónu cez antivírusový systém od ESETu, nepomohlo vypnutie smartfónu, ani vybratie SIM karty z telefónu, dokonca ani blokovanie posielania SMS u operátora. Zatiaľ vieme o dvoch ľuďoch, ktorým sa to stalo a títo už kontaktovali svojho operátora. Operátor prisľúbil, že SMSky nebudú účtované a na probléme stále pracuje.

Na túto tému sme sa vyjadrili aj pre televíziu TA3.

Doplnené:

Prejav zasielania SMS po tom, ako bol telefón vypnutý a SIM karta zablokovaná na posielanie SMS sa prejavil na minimálne desiatke používateľov na Slovensku. Vždy šlo o telefón s operačným systémom Android. Problém sa však netýka len jedného operátora na Slovensku. Aktuálne technici zisťujú, čo sa vlastne stalo, máme prisľúbenú reakciu od operátora O2 Slovakia. Pokiaľ ste zistili neoprávnené zasielanie SMS z vášho smartfónu, je vhodné kontaktovať vášho operátora.

Značky:

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.