Zrekapitulujme si nové smartfóny od Googlu.

Google včera predstavil nové smartfóny Nexus. Predstavenie sme pokryli v priamom prenose a ak ste ho s nami sledovali, viete už všetko podstatné. V opačnom prípade rekapitulujeme dôležité informácie v tomto článku.

Nexus 6P je telefón s 5,7-palcovým displejom a rozlíšením 1440p, ktorý pre Google vyrobil Huawei. Ide o prvý Nexus, ktorý má plne kovovú konštrukciu. Google aj Huawei sa zamerali na vylepšenie parametrov, pričom veľký dôraz kládli na funkciu fotoaparátu. Telefón má 12,3MP senzor od Sony a ide o najlepší fotoaparát, ktorý bol doteraz v Nexusoch použitý.

nexus6P_04

Nexus 6P obsahuje Android 6.0 a moderné technológie ako USB typu C a snímač odtlačkov prstov. Pozrite si kompletné špecifikácie a video.

Kompletné špecifikácie Nexusu 6P

Kompletné špecifikácie Nexusu 6P. Obrázok zväčšíte kliknutím

Druhou novinkou je model Nexus 5X. Ide o vylepšenie staršieho modelu Nexus 5, ktorý vyrobila spoločnosť LG. Tá mala na starosti aj novú verziu. 5X má 5,2-palcový displej s Full HD rozlíšením a podobnú hardvérovú výbavu ako 6P, pričom nechýba USB port typu C a snímač odtlačkov prstov.

Nexus 5X. Kompletná špecifikácia

Nexus 5X. Kompletná špecifikácia. Obrázok zväčšíte kliknutím

Oba telefóny sa budú predávať cez Google Obchod, ktorý však u nás zatiaľ nie je dostupný. Google na konferencii oznámil, že telefóny budú dostupné aj cez operátorov, nešpecifikoval však krajiny. Ceny sú nasledujúce:

nexus6P_11

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit