Telefón ponúka všetko, čo sme od neho očakávali.

Spoločnosť OnePlus pred pár hodinami oficiálne predstavila druhú generáciu svojho rovnomenného smartfónu. Internetom kolovalo viacero zvestí a objavili sa aj neoficiálne špecifikácie, ktoré sa však od finálnej verzie mierne odlišujú.

OnePlus 2 ponúkne vymeniteľné kryty

OnePlus 2 ponúkne vymeniteľné kryty

OnePlus 2 má 5,5-palcový Full HD displej (neoficiálne informácie hovorili o vyššom rozlíšení), 64-bitový procesor Qualcomm Snapdragon 810 s ôsmimi jadrami a taktom 1,8 GHz a 3, resp. 4 GB operačnej pamäte v závislosti od verzie telefónu. Budú dve, so 16 GB (očakávali sme 32 GB základný model) a so 64 GB úložiskom. Slot na microSD karty chýba, avšak telefón ponúka dva sloty na SIM karty.

Telefón obsahuje snímač odtlačkov prstov a sľúbený USB port typu C. 13MP zadný fotoaparát má dvojitý blesk a stabilizáciu obrazu. Na prednej strane je umiestnený 5MP fotoaparát. Batéria s kapacitou 3300 mAh je zabudovaná v telefóne.

5,5-palcový displej, snímač odtlačkov prstov a USB-C port

5,5-palcový displej, snímač odtlačkov prstov a USB-C port

OnePlus 2 má kovovú vonkajšiu konštrukciu s hrúbkou 9,85 mm a hmotnosťou 175 gramov. Operačný systém je OxygenOS. Ide o výraznejšie upravený Android 5.1. Telefón je atraktívny najmä cenou, ktorá pre náš trh začína na úrovni 339 EUR za 16 GB / 3 GB RAM verziu. Cena 64 GB / 4 GB RAM verzie sa pohybuje na úrovni 399 EUR. Parametrami, výkonom a funkciami sa pritom môže porovnávať s vlajkovými loďami, ktoré sa predávajú za 600 – 700+ EUR.

OnePlus 2 si budete môcť kúpiť od 11. augusta prostredníctvom oficiálnej webovej stránky. Budete potrebovať pozvánku.

OnePlus 2 využíva operačný systém OxygenOS. Ide o upravený Android 5.1

OnePlus 2 využíva operačný systém OxygenOS. Ide o upravený Android 5.1

 

Značky:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit