35 GB balíček pre najnáročnejších.

Orange na nedávnej tlačovej konferencii nepredstavil iba nové paušály Flex a Max, ale aj služby a vízie, ktoré majú prinášať niečo extra. Jednou z nich je nová služba Internet do auta.

Základom služby je zariadenie CarFi od spoločnosti Huawei, ktoré bolo predstavené minulý rok na výstave MWC. Samotné zariadenie pripojíte do autokonektoru DC vo vozidle a následne môžete zdieľať internetové pripojenie s až 10 zariadeniami. Z automobilov sa vďaka tomuto zariadeniu stáva pojazdný Wi-Fi hotspot, podporuje prenosnovú rýchlosť až do 150 Mbps. Súčasťou je aj USB port na nabíjanie telefónu alebo tabletu.

MWC-30

Samozrejme, k tomu, aby sa CarFi pripojil do internetu potrebujete SIM kartu s mobilnými dátami a práve o túto časť sa stará Orange. K dispozícii sú balíčky s dátami o veľkosti 1 GB až 35 GB mesačne. Rýchlosť prenesených dát v 4G sieti dosahuje 150/50 Mbit/s. Každý Internet do auta sa môže pripojiť aj k roamingovej dátovej sieti v zahraničí s cenou len 0,03 € s DPH za 1 MB prenesených dát.

Podrobnejšie informácie sú uvedené v tabuľke:

Dátový paušálObjem dátMesačný poplatokRýchlosť prenosu dát
4G3GFUP
Internet do auta Basic1 000 MB5,00 €150/50 Mbit/s42/5,8 Mbit/s128/128 kbit/s
Internet do auta Start1 500 MB8,00 €
Internet do auta Klasik6 000 MB14,00 €
Internet do auta Premium12 000 MB20,00 €
Internet do auta Extra35 000 MB34,99 €

Dátové paušály Internet do auta sú dostupné s koncovým zariadením Huawei E8377 na vytvorenie Wi-Fi siete v aute, do ktorej sa môžu pripojiť cestujúci cez svoje smartfóny, tablety či notebooky.

Zariadenie môžete spravovať pomocou bezplatnej mobilnej aplikácie Huawei HiLink, ktorá umožňuje prijímanie a posielanie SMS (SMS notifikácie o čerpaní dát), manažovanie členov pripojených do siete Wi-Fi a poskytuje orientačný prehľad spotrebovaných dát. Túto aplikáciu používame v redakcii na správu iných mobilných Wi-Fi hotspotov od spoločnosti Huawei a jej funkcionalitu chválime.

Dedikovaná stránka pre službu Internet do auta zatiaľ na webe orange.sk nefunguje. Informácie vám poskytnú v predajniach operátora.

Prečítajte si aj:

VIDEO TOUCHIT: Orange má nové paušály Flex a Max (doplnené o video)

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit