Vyrobí ho spoločnosť AOC.

Remix OS je vo svojej podstate operačný systém Android. Spustíte na ňom Android aplikácie a k dispozícii máte aj ďalšie funkcie, ktoré poznáte z mobilných zariadení. Používateľské rozhranie je však na nepoznanie – obsahuje okná, ponuku štart aj bočný panel s notifikáciami, ako ho poznáte zo systému Windows 10.

Operačný systém Remix OS si môžete stiahnuť z oficiálneho webu. Výrobca, spoločnosť Jide, však pripravuje aj samostatné zariadenia, ktoré majú systém predinštalovaný. K rôznym mini počítačom sa čoskoro pridá All-in-One počítač, ktorý vznikol v spolupráci s firmou AOC. Toto partnerstvo neprekvapí, AOC poznáme ako výrobcu monitorov.

Každopádne, nové zariadenie s názvom AOC Mars bude obsahovať 23,8-palcový displej s Full HD rozlíšením a zabudovaný mini počítač s procesorom Amlogic S905 (štyri jadrá, 2 GHz), operačnou pamäťou o veľkosti 2GB RAM a 16 / 64 GB úložiskom. Operačný systém Remix OS bude dostupný vo verzii 2.0, ktorú si môžete už dnes stiahnuť.

Zdroj: Android Authority

Prečítajte si aj:

VIDEO: Remix OS je Android pre počítače (doplnené)

Značky:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit