Dôvodom sú batérie, konkrétne dve chyby v ich konštrukcii.

DJ Koh, prezident divízie Mobile Communications spoločnosti Samsung Electronics, zverejnil výsledky vyšetrovania incidentov Galaxy Note 7. Samsung sa spojil s odbornými organizáciami UL, Exponent a TUV Rheinland a spoločne na tlačovej konferencii prezentovali výsledky vyšetrovania.

Počas vyšetrovania sa testoval každý aspekt zariadenia Galaxy Note 7 vrátane hardvéru, softvéru a súvisiacich procesov, ako je montáž či testovanie kvality a logistiky. Do testovania sa zapojilo približne 700 vedcov a inžinierov spoločnosti Samsung, ktorí analyzovali viac ako 200 000 kompletne zmontovaných zariadení a viac ako 30 000 batérií.

Počas vyšetrovania sa analyzovalo viac ako 200 000 kompletne zmontovaných zariadení a viac ako 30 000 batérií

Dôvodom sú batérie, Samsung posilní ich testovanie

Vyšetrovanie potvrdilo, že príčinou incidentov zariadení Galaxy Note 7 bola batéria. Portál Engadget toto vyjadrenie doplnil o podrobnejšie informácie. Výbuchy spôsobili dve chyby v ich konštrukcii. Pôvodné batérie mali príliš malý obal, čo spôsobilo deformáciu elektródy v pravom hornom rohu. Výsledkom bol skrat a výbuch batérie. V prípade druhej batérie dochádzalo kvôli zhonu k chýbam vo výrobe. Niektoré batérie boli náchylnejšie na pretrhnutie izolačnej pásky, čo následne spôsobilo skrat. Počas vyšetrovania sa dokonca objavili aj také batérie, ktoré izolačnú pásku vôbec nemali.

Samsung oznámil, že prijíma zodpovednosť za zlyhanie a podnikne všetky potrebné kroky, aby sa situácia neopakovala. Spoločnosť prijala nápravné bezpečnostné opatrenia vrátane osembodovej kontroly batérií. To znamená, že výrobca bude odteraz testovať každú batériu sériou 8 testov. Okrem iného bude kontrolovať ich odolnosť, nabíjanie a vybíjanie, napätie, rozmontuje ich, skontroluje ich vizuálne aj cez röntgen a cez zrýchlenú simuláciu používania.

Zdroj: Samsung, Engadget

Prečítajte si aj:

Smutný príbeh Galaxy Note 7 končí. Samsung pozastavuje predaj, definitívne ukončil výrobu (doplnené)

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit