Smartfón pre ľudí„.

Spoločnosť Siempo sa rozhodla odlíšiť od konkurencie a vyrobila smartfón, ktorý je iný už na prvý pohľad. Hoci využíva systém Android, jeho domovská obrazovka nepozostáva z ikoniek, ale z klávesnice a bielej plochy, ktorá sa kontextovo mení.

Koncept telefónu spočíva v tom, aby ste ho nepoužívali, ak to vyslovene nie je nutné. Siempo nemá byť hračka a nemá ani suplovať pracovný nástroj. Má primárne fungovať ako komunikátor, pričom obsahuje aj ďalšie funkcie, ako je navigácia alebo kamera, či zjednodušený internetový prehliadač a emailový klient. Nečakajte však Facebook alebo iné aplikácie, ktoré nás neustále rušia notifikáciami.

Jadrom telefónu Siempo je jednoduché rozhranie s dôrazom na základné funkcie

Hardvérové tlačidlo pre režim nerušiť

Používateľské rozhranie telefónu je založené na jednoduchosti a jednoduché má byť aj jeho používanie. Odomknete telefón a podľa potreby si rýchlo vytvoríte poznámku, niekomu zavoláte alebo pošlete SMS správu. Okrem tohto tzv. „Intention Field“ rozhrania obsahuje telefón aj funkciu „Mindful Morning“. Jej princíp spočíva v tom, aby ste nevstávali s telefónom v ruke, ale nastavíte si časovač pre jednotlivé aktivity, ako je čítanie, ranné cvičenie atď. a tým sa budete venovať.

Siempo obsahuje špeciálne hardvérové tlačidlo, ktoré po stlačení automaticky zablokuje všetky notifikácie na určité časové obdobie. Výrobca túto funkciu prezentuje ako šikovného pomocníka, keď si potrebujete dať pauzu od neustáleho rušenia. Bez nutnosti odomknutia telefónu si jedným stlačením bočného tlačidla aktivujete režim nerušiť a po jeho uplynutí sa zobrazí sumár všetkých notifikácií. Tento režim je možné prispôsobiť, takže hovor od dôležitej osoby nezmeškáte.

Hlavné vlastnosti telefónu Siempo

Hardvér neohúri

Samozrejme, môžeme polemizovať, či je potrebná softvérová nadstavba k tomu, aby ste telefón nepoužívali viac, ako je skutočne nutné. Ide však o príjemný nápad, ktorý možnože niekto ocení.

Pre úplnosť dodajme, že telefón má 4-palcový displej s ochranným sklom Gorilla Glass, štvorjadrový procesor s frekvenciou 1 GHz, 8 GB úložisko a 1600 mAh batériu s podporou rýchleho nabíjania. Je zrejmé, že z hľadiska hardvéru nejde o nič extra.

Výrobca chce zarábať najmä na nápade a koncepte, nakoľko telefón plánuje predávať za 320 dolárov. Ak uspeje na Kickstarteri, na trh by sa mal dostať koncom aktuálneho roka.

Zdroj: Kickstarter

Prečítajte si aj:

VIDEO: ESTI Eye je šialené príslušenstvo. Tento obal pre iPhone obsahuje zabudovaný Android smartfón

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit