S 5-palcovým AMOLED displejom.

Tvorcovia príslušenstva pre iPhone neprestávajú prekvapovať. Niežeby bola myšlienka obalu pre iPhone, ktorý umožní používať systém Android, nová, avšak doteraz sme sa nestretli s obalom, ktorý by priamo v sebe obsahoval druhý smartfón.

ESTI Eye to sľubuje a jeho popis možnože znie až príliš dobre na to, aby to bola pravda. Súčasťou ochranného obalu je totiž samostatný smartfón s 5-palcovým AMOLED displejom a rozlíšením Full HD. Obrazovka podporuje funkciu Always-on, takže máte neustále prehľad o notifikáciách a využijete ju napr. aj pri fotení selfie pomocou zadnej kamery iPhonu.

NFC, bezdrôtové nabíjanie, 3,5 mm jack aj IR port

Zabudovaný smartfón je poháňaný procesorom MediaTek Helio P20, má 3 GB RAM a 16 GB úložisko. Nakoľko ide o dual SIM telefón, môžete mať pri sebe neustále 3 rôzne SIM karty – jedna je v iPhone, ďalšie dve v ochrannom obale. Obal dokonca podporuje bezdrôtové nabíjanie a má 2800 mAh batériu, ktorá sa využíva na prevádzku Android telefónu a v prípade potreby doplní energiu aj iPhonu.

Základom je operačný systém Android 7.1. Výrobca sľubuje softvérovú podporu počas nasledujúcich 2 rokov. Obal obsahuje aj NFC, infračervený port a umožňuje rozšíriť úložisko pomocou microSD karty. Prenos dát medzi iPhonom a telefónom v obale zabezpečuje mobilná aplikácia pre iOS a Lightning konektor. Na obale nájdete 3,5 mm konektor, avšak mikrofón a reproduktor využíva zabudovaný Android telefón priamo z iPhonu.

Hmotnosť obalu je 90 / 98 gramov

Bez ohľadu na to, že ide o trochu šialený nápad, obal ESTI Eye môže niekomu vyhovovať. Benefity znejú na papieri dobre, otázne je, ako to bude všetko fungovať v praxi. Netreba však zabúdať na fakt, že hrúbka iPhonu s obalom je cca 13 mm a že sa hmotnosť telefónu zvýši o 90, resp. 98 gramov v prípade iPhonu Plus.

Obal je kompatibilný s iPhonom 6, resp. 6 Plus a novšími modelmi. Výrobca ho plánuje predávať za 190 dolárov, avšak cez Kickstarter ho môžete získať za polovicu. Nikto však negarantuje, že sa k vám obal naozaj dostane a že bude fungovať tak, ako ho teraz výrobca popisuje. To je riziko stránok Kickstarter a Indiegogo.

Zdroj: Kickstarter

Prečítajte si aj:

iPhone so systémom Android je realitou. Vďaka špeciálnemu obalu

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit