Na tlačovej konferencii poisťovne Allianz -SP sme sa zaujímali o to, ako sa využíva moderná technológia na odhaľovanie poistných podvodov.

Ako sme zistili, Allianz – SP používa softvér od izraelskej spoločnosti na analýzu hlasu volajúceho. Softvér dokáže odlíšiť vedomé klamstvo od hlasu v šoku po poistnej udalosti a napovie pracovníkom poisťovne, že konkrétny prípad je treba riešiť podrobnejšie. Jeho pravdepodobnej odhalenia je viac ako 40 % a už sa v minulom roku aj dobre uplatnil v praxi.

AllianzPodvody2

Zachytili sme tiež informáciu o novom Zákone o poisťovníctve s platnosťou od 1.1. 2016. Ten nariaďuje zriadiť centrálny register pre poisťovne, aby mali poisťovne ako ako aj prísne vybrané tretie strany (orgány činné v trestnom konaní) možnosť viac zistiť o klientovi. Aj sám občan alebo právnická osoba si raz ročne môže zistiť, čo sa o ňom v registri vedie a riešiť prípadné nezrovnalosti.

Viac si pozrite v našej video reportáži.

Značky:

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.