Vynovenú mobilnú aplikáciu zdravotnej poisťovne Dôvera ocenia teraz hlavne podnikatelia a živnostníci. Odteraz totiž už nemusia sami myslieť na sumy a termíny platieb poistného. Všetko budú mať poruke vo svojich smartfónoch a aplikácia Dôvera im bude ich povinnosti pripomínať.

dovera-2

O nových vlastnostiach tejto aplikácie sme sa priamo v poisťovni rozprávali s Petrom Melušom, ktorý je produktovým manažérom v Dôvere. S ním sme pripravili aj video, ktoré názorne ukazuje možnosti vynovenej aplikácie a odpovedá na to, ako pomáha táto aplikácia podnikateľom a živnostníkom. Už od začiatku poskytuje aplikácia Dôvera kartičku poistenca, ale aj prehľad užívaných liekov, vyšetrení a diagnóz ako aj prehľad zdravotníckych zariadení na aktuálnom mieste. Teraz však aplikácia Dôvera  obsahuje aj účty platiteľov poistného pre tých poistencov, ktorí si sami platia  zdravotné odvody – teda SZČO a živnostníkov.

Podnikatelia a živnostníci tak majú presný prehľad o tom, koľko, za čo a dokedy je potrebné zaplatiť a to priamo v aplikácii. Aktuálne informácie o stave svojho účtu v zdravotnej poisťovni majú vždy k dispozícii. O tom, v akom stave je ich účet informuje ikona so symbolom €. Pokiaľ je nad týmto symbolom biela bodka, znamená to, že je pre vás k dispozícii informácia, ktorú by ste si mali prečítať. Ak je táto bodka červená, znamená to, že máte dlh a je pre vás výhodné na túto situáciu reagovať.

Novinky v mobilnej aplikácii:

  • profil platiteľa,
  • presné a aktuálne informácie o záväzkoch voči zdravotnej poisťovni,
  • zobrazenie stavu účtu platiteľa poistného. Teda koľko, za čo a dokedy je potrebné zaplatiť,
  • kto a za aké obdobie poistné platí, prípadne kto platil v minulosti,
  • kompletný prehľad platieb poistného už od roku 2009,
  • evidencia prípadných dlhov voči zdravotnej poisťovni.

 

dovera

Mobilná aplikácia poisťovne Dôvera funguje od roku 2013, je bezplatná a podporuje operačné systémy Android, iOS a Windows Phone. Paradoxne, najlepšie vyzerá táto aplikácia na operačnom systéme Windows Phone, kde sa naplno prejavia veľké a ľahko dostupné ikony.

dovera-10

Aplikáciu môžu používať všetci, no len poistenci Dôvery majú prístup k plnej verzii, s ktorou získajú zdravotnú kartu v mobile, digitálny preukaz poistenca, kompletný prehľad o lekárskych úkonoch vrátane možnosti ich reklamácie priamo z aplikácie. Je v nej tiež interaktívna mapa s lekárňami a pohotovosťami s GPS lokalizáciou.

Možnosti ďalšieho vývoja

Dôvera pracuje aj na rozšírení funkcie tejto aplikácie, k dispozícii bude aj priamo možnosť zaplatenia svojho dlhu z prostredia aplikácie. Overenie vstupu do aplikácie sa realizuje pomocou PIN kódu, z dôvodu bezpečnosti sa nepoužíva odtlačok prsta.

dovera-11

Mobilná aplikácia Dôvera dokáže aj zachrániť životy, pomocou nej si lekár môže overiť, aké lieky pacient užíva- Pomocou SOS prístupu sa k základným informáciám ako je napr. krvná skupina alebo alergie dostane aj osoba, ktorá nepozná prístupový PIN kód.

dovera-4

Systém, ktorý pripravila poisťovňa Dôvera je výhodný aj pre firmy, ktoré môžu mať prehľad o svojich zamestnancoch a lepšie sa o nich postarať pri zdravotnom poistení. Pri každom výbere lieku je pacient o tom informovaný pomocou SMS a to vrátane informácie, koľko by ušetril, keby použil generický liek.

Značky:

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.