Výrobca Bene predstavuje spojenie moderného dizajnu, funkčnosti a trendov súčasného nábytku. Boli sme sa o tom presvedčiť v showroome tejto firmy v centre Viedne. 

Nájdete tu netradične živý showroom, v ktorom sa pracuje, ale zároveň si sem ktokoľvek aj z ulice môže prísť pozrieť, ako môže vyzerať jeho moderná kancelária.

Tieto pristory v centre Viedne si môžete dokonca prenajať na vaše súkromné stretnutia. Máte moderný nábytok a všetku IT techniku

Tieto priestory v centre Viedne si môžete dokonca prenajať na vaše súkromné stretnutia. Máte moderný nábytok a všetku komunikačnú techniku

Súčasný štýl vo vybavení kancelárie vychádza z toho, že sa tu chcete cítiť pohodlne – veď tu prežívate veľkú časť života. Nemá to byť o striktnom delení na podriadených zamestnancov a vedúcich. Nábytok má vytvárať aj neformálnu atmosféru, kde si ľudia pohovoria a vymenia myšlienky. Tak môže vzniknúť unikátna myšlienka, na ktorej môže firma žiť.

Bene-5

Pri našej návšteve nás sprevádzali zástupcovia firmy design office Bratislava so sídlom v Modre. Je to otec a syn, obaja sa volajú Vojtech Varga 🙂

Bene-54

Design Office Bratislava výhradne zastupuje výrobcu Bene na Slovensku, má tím ľudí starajúcich sa aj o odborné poskladanie nábytku v prípade presťahovania sa. Rovnako poradí pri výbere vhodného nábytku. Presvedčili sme sa, že sa naozaj vyznajú a vedia presne, kto sú tie správne osoby vo firme Bene. So starším Vojtechom Vargom sme nakrútili aj naše redakčné video.

Bene spolupracuje s dodávateľom projektorov NEC a dokáže tieto prezentačné zariadenia dobre integrovať do svojho nábytku. Celok potom pôsobí veľmi elegantne a nerušivo.

Bene-2

Projektor NEC skrytý v podstavci pri prezentačnej ploche

Nábytok do kancelárie sa pritom delí na pracovné miesta, ďalej miesta We-Places a Me-Places. Máte tak mieste, kde sa môžete neformálne stretnúť a tiež kde môžete myť svoje súkromie.

Bene-18

Bene pri návrhu nábytku vychádza z rokmi overených trendov. Inšpiruje sa napr. miestami stretnutie kmeňov v Afrike, relaxáciou ľudí na pobreží Veľkej Británie a tieto trendy potom pretaví do svojho návrhu nábytku.

Bene-8

Inšpirácia nábytku od afrických kmeňov prináša možnosť uvolnenia a relaxácie. Ide o spoločné miesta We-Places

Ak si chcete užiť súkromie napr. pri telefonovaní, potom sú tu pre vás napr. špeciálne sedačky, ktoré svojou konštrukciou tlmia komunikáciu do okolia a teda nikoho nerušíte ani nič neprezrádzate.

Bene-32

Osobne sme sa veľmi dobre cítili v priestore, ktorý umožňuje neformálne sa stretnúť skupine osôb a pritom si tu naozaj môžete užiť pohodlie.

Bene-20

Bene samozrejme poskytuje riešenie aj na tzv. open office, kde nemáte pridelené pevné pracovné miesto ale využijete to, ktoré je práve voľné. Stačí si ho nájsť, pripojiť sa so svojim notebookom alebo využiť podnikový počítač.

Bene-38

Ak nechcete byť rušení, zdvihnete príslušný maják na svojom pracovnom mieste. Jednoduché a účelné.

Bene-37

Veľmi sa nám páčil aj systém, ktorý umožňuje zmeniť umiestnenie pracovného stola z polohy na sedenie do polohy na státie. Je príjemné občas sa pri práci postaviť a pokračovať v stoji.

Bene-40

Riešenie od Bene je zamerané na maximálnu kvalitu, preto tu nemôžete očakávať orientáciu na najlacnejšiu cenu na trhu. Aj preto je veľa inštalácií na Slovensku zameraných na výbavu manažérske kancelárie alebo prémiové zasadačky.

Bene-42

Navštívili sme aj prezentáciu systému Idea Wall. Tá umožňuje vzájomnú interaktívnu komunikáciu medzi prezentujúcim a jeho obecenstvom.

Bene-48

Do prezentácie môžete zahrnúť vstupy z nákresov na papier, fotky z mobilov, prvky z webových stránok a pod. Obsahuje dva projektory a na plochu píšete špeciálnym pero. Cena takéhoto riešenia je okolo 24 000 Eur, prvé inštalácie na Slovensku sa už plánujú.

Bene-53

Značky:

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.