ESET SmartSecurity vo verzii 9 prichádza s výbornou funkciou, ktorá je zameraná na ochranu pri on-line platbách.

Ak cez svoj prehliadač (Internet Explorer, Opera, Chrome) pristupujete k internetovému bankovníctvu, SmartSecurity 9 vás presmeruje do bezpečného prehliadača, kde svoju bankovú operáciu zrealizujete. Tento bezpečný prehliadač nemá nainštalované rôzne rozšírenia, ktoré by mohli byť potenciálne nebezpečné a tiež šifruje komunikáciu medzi používateľom a počítačom. ESET zaradiť do SmartSecurity podporu pre viacero bánk a tento zoznam neustále aktualizuje. Predtým, ako sa takéto presmerovanie po prvý krát zrealizuje, SmartSecurity 9 sa opýta používateľa, či tak má urobiť a či tak má robiť nabudúce aj automaticky. My sme si na tento spôsob komunikácie pri internetovom bankovníctve zvykli a používame ho už systematicky.

ESS9x_nowatESET pritom prepracoval svoje bezpečnostné produkty tak, aby zvýšil ich použiteľnosť a výkon a zároveň nezvyšoval záťaž systému, na ktorom riešenia bežia. ESET SmartSecurtiy je kompatibilný so systémom Microsoft Windows 10.

ESET SmartSecurity 9 prirodzene zabezpečuje antivírusovú ochranu, je tu samostatný firewall, obsahuje aj modul, ktorý vám pomôže vtedy, ak by sa vám notebook stratil alebo ho niekto ukradol. Vtedy si môžete nálezcu alebo zlodeja odfotiť, komunikovať s ním a máte istotu, že k vašim dátam sa nedostane.

Smart Security 9 taktiež obsahuje overené technológie ako Ochranu pred botnetmi, Exploit Blocker a Štít zraniteľností. Ochrana pred Botnetmi zabezpečuje používateľov počítač pred tým, aby sa ho vzdialene zmocnil útočník a použil ho ako súčasť siete infikovaných počítačov na nekalú činnosť. Exploit Blocker je vytvorený na posilnenie aplikácií v používateľovom systéme, v ktorých sa často objavujú zraniteľnosti. Ide napríklad o internetové prehliadače, PDF čítačky, e-mailoví klienti alebo komponenty Microsoft Office. Oproti tomu Štít zraniteľností zlepšuje detekciu známych zraniteľností na sieťovej úrovni.

Skúšobnú verziu ESET SmartSecurity 9 si môžete zadarmo vyskúšať na stránke www.eset.sk, tento program v skúšobnej verzii nájdu aj čitatelia magazínu touchIT a to každý mesiac.

O podrobnostiach programu ESET SmartSecurity sa dozviete aj v našom videu

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.