Ďalšie z prémiových automobilov, ktoré sme sa rozhodli otestovať v TOUCHIT je Land Rover Discovery Sport 2.0D HSE 4WD. Je to šikovné auto, ktoré sme mali s naftovým motorom s objemom 2000 cm3 a výkonom 132 kW. Dynamike jazdy výrazne prispela aj 9-stupňová automatická prevodovka. Toto vozidlo sme chceli poriadne vyskúšať aj v teréne. 

Na pohyb teréne je Discovery Sport „štepený“. Je to auto s pohonom 4 × 4, je tu asistent pri rozjazde v klzkom teréne a existuje 5 programov jazdy, medzi ktorými nájdete vyjazdené koľaje, piesok, bahno alebo sneh. Auto sme testovali na konci marca a aby sme mohli vyskúšať jeho jazdu v snehu, zašli sme do Vysokých Tatier, konkrétne na Štrbské pleso. Tam sme našli kompletne zasneženú cestičku, na ktorej sme si vyskúšali v všetko potrebné na to, aby sme mohli konštatovať, že Discovery Sport si so snehom poradí.

Ako uvidíte aj vo videu, zobrali sme ho neskôr do skoro letných podmienok do nitrianskeho regiónu, kde sme našli aj terén vhodný na test pri pohybe vo vyjazdených koľajach v bahne.

Z hľadiska komfortu v kabíne je Land Rover Discovery Sport auto, ktoré veľmi dobre dokáže tlmiť nerovnosti na ceste a aj na hrboľatom povrchu toto auto doslova lietalo. Treba na to ale poriadnu rýchlosť a to Discovery Sport aj dokáže. Vo vnútri nájde miesto až 7 cestujúcich (dva zadné sedadlá v treťom rade sú určené pre deti). Pri pohybe na diaľnici je auto veľmi rýchle a na dlhej trati sme namerali spotrebu len 6,5 litra nafty na 100 km, čo je super. Celková priemerná spotreba počas testu na dĺžke 1238 km bola 7,5 l/100 km. Centrom predného panelu je veľký dotykový displej. Vo výbave je napr. navigácia, hands-free systém a pod.

Cena základného vyhotovenia Land Rover Discovery Sport je 48 104 Eur, cena testovaného vozidla vrátane voliteľnej výbavy bola 66 637 Eur. Auto sme mali zapožičané od importéra, firmy T.O.P. Auto, Slovakia.

Značky:

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.