Spoločnosť Lenovo uviedla na trh svoj A7010 smartfón, určený pre trendových používateľov na cestách, ktorí hľadajú štýlovú jednoduchosť za dostupnú cenu. Tento nový model disponuje jasným 5.5” Full HD displejom, prednými reproduktormi podporujúcimi technológiu Dolby Atmos a audio nahrávacím systémom s tromi mikrofónmi.

Viac ako polovica digitálneho obsahu sa v súčasnosti využíva prostredníctvom mobilných zariadení – a tento podiel bude v budúcnosti len rásť. Model A7010 prináša bohaté audiovizuálne zážitky za výnimočne priateľskú cenu, vďaka čomu je kvalitné hi-fi pripojenie dostupnejšie pre viac ľudí ako kedykoľvek predtým,” uviedol Marek Tóth, Lenovo MBG Sales Representative.

TIP: Pozrite si predstavenie Lenovo VIBE X3

Kvalita displeja a vylepšená kvalita zvuku

Vďaka živému 5.5” Full HD displeju so 178° širokým pozorovacím uhlom spolu s technológiami  optimalizácie farieb a vysokého kontrastu na vylepšenie kvality obrazu, smartfón Lenovo A7010 prináša výbornú kvalitu obrazu napr. pri streamovaní a sledovaní videa.

A7010Smartfón je tiež vybavený pokročilými možnosťami zvukového vstupu a nahrávania. Z dielne Lenovo tiež prichádza nakonfigurovaný systém 3 mikrofónov a spolu so špičkovým audio kodekom Wolfson filtruje okolitý hluk a výrazne zvyšuje kvalitu zvuku počas nahrávania. Jeho dvojité predné stereo reproduktory s technológiou Dolby Atmos minimalizujú skreslenie zvuku a hlasu pri prehrávaní zvukových klipov a piesní, keďže automaticky dolaďuje akýkoľvek audio zážitok pri počúvaní.

A7010-3Tieto prvky v spojení s 13 MPx zadnou PDAF kamerou a 5 MPx selfie fotoaparátom s pevným zaostrením robia zo smartfónu A7010 ideálne zariadenie pre kreatívnych producentov obsahu.

Multimediálne zážitky bez prerušovania

Smartfón A7010 je stvorený pre výkon. Zabudovaná 3300 mAh batéria, 64-bit MediaTek MT6753 osemjadrový procesor a 2 GB RAM pamäti sa spájajú a výsledkom je vysoký výkon. Ide o dual SIM telefón, v druhom kvartály 2016 bude pripravený update na Android 6.0.

A7010-2Úložisko s kapacitou až do 160 GB tiež užívateľom pomôže udržať prístup  k archívu hudby, filmov a hier, a zároveň môžu byť bezpečne pripojení vďaka LTE pripojeniu a bezpečnostným prvkom, vrátane senzorom odtlačkov prstov a NFC.

Cena a dostupnosť

A7010-4Smartfón Lenovo A7010 bude na Slovensku dostupný od decembra 2015. Odporúčaná cena tohto modelu je 259 EUR s DPH. Medzi dostupné farby patria matná biela a matná čierna.

Značky:

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.