Spoločnosť Bis Audio predstavila zaujímavé zariadenia na kvalitný zvuk. Boli sme na predvádzaní reproduktorov talianskej značky Sonus faber Homage Tradition, ale pozreli sme si aj ostatné exponáty. Poďte sa s nami pozrieť do predvádzacieho centra v Bratislave.

Ako sme sa dozvedeli, Sonis faber kladie dôraz na tradície, dizajn reproduktorov je odvodený od hudobných nástrojov, ale aj overenej klasiky v podobe člna a filmov 60-tych rokov. V rámci posluchovej miestnosti sme si vyskúšali Guarneri tradition, čo sú reproduktory z novej trojice v rodine Homege Tradition.

Okrem toho sú v tejto rade aj reproduktory Amati Tradition a Serafino Tradition.

Sonus faber vyrába prirodzene aj veľké reproduktory, my sme ich vyskúšali so zosilňovačom McIntosh.

Upútali más ale aj ostatné značky. Napr. reproduktory Nautilus od Bower & Wilkins naozaj stoja v katalógovej cene 70 000 Eur za pár, ale vyzerajú naozaj nevšedne.

Reproduktory Nautilus od B&W

Samozrejme, na takéto reproduktory treba aj osobitnú miestnosť, vyžaduje to predsa len o čosi väčšie rozmery

Z produkcie firmy B&W tu toho nájdete viac.

Videli sme ale aj menšie zariadenia od tejto firmy, určené napr. na spojenie s iPhone, ktoré sú aj cenovo prijateľnejšie. Napr. Zeppelin Wireless stojí 699 Eur.

V tomto centre nájdete aj produkty značky marantz a Denon

Ďalšia prezentovaná značka je Devialet

O test týchto zariadení sme požiadali, radi by sme vyskúšali niečo z ponuku Sonus faber.

Značky:

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.