Satelitný prijímač AB CryptoBox 650HD sa stal prijímačom roka 2015 podľa servera Heureka.sk a dôvod je jednoduchý – všetko funguje ako má, k dispozícii je rýchle naladenie, prepojenie na mobil, k prijímaču sa dá napojiť aj externý disk a programy si nahrávať. To všetko za super cenu. Práve preto sme tento prijímač predstavili v druhej časti nášho seriálu, ktorý pripravujeme v spolupráci s firmou AB-COM

Jednoduchosť je kľúč úspechu

AB CryptoBox 650HD je prijímač jasne orientovaný na jednoduchosť používania. Je to prijímač typu Zapni a pozeraj! A to aj väčšina používateľov aj oceňuje. Obyčajne totiž trvá dlho samotné nastavenie a naladenie prijímača, tu je však všetko automatické a mimoriadne rýchle.

ABCryptoBox650HDOndrej

AB CryptoBox 650HD si nájde všetko sám, v podstate vám postačí len pripojiť satelitnú anténu, vybrať jazyk ovládania a prijímač máte do 30 sekúnd naladený. Slovenské a české stanice pritom umiestni na začiatok, aby boli hneď po ruke. Ak vám prekáža toto predvolené umiestnenie kanálov, ľahko si ho zmeníte v príslušnej položke menu. O konfigurácii vašej satelitnej techniky pri ladení teda nepotrebujete vedieť nič.

Vyhotovenie a porty

Na prednom paneli nájdete len tri tlačidlá – dve na prepínanie kanálov a jedno na uspatie zariadenia. Okrem toho je tu pod krytkou port na pripojenie napr. USB kľúča hlavne na prehrávanie údajov z neho – fotiek, videí či hudby. Pod touto krytkou je tiež priestor pre kódovaciu kartu. Podporovaný je aj CI slot, čo využijete hlavne pri kartách M7. Viac o kódovacích kartách nájdete v našom videu.

Na zadnom paneli nájdete HDMI port na pripojenie televízora, ďalej optický výstup zvuku, USB port na pripojenie externého disku napr. na nahrávanie vysielania. K dispozícii je aj pripojenie káblovej siete, bezdrôtové Wi-Fi pripojenie vyžaduje dokúpenie USB modulu (dongla). Z portov je tu ďalej spojenie na staršie TV cez Scart konektor, servisný port RS 232 a sieťový vypínač. Prepojovacia šnúra pre napájanie je  umiestnená napevno.

Mobilná aplikácia pre iOS a Android

K vysielačom AB CryptoBox existuje mobilná aplikácia G-MScreen a to pre smartfóny s Android aj pre iOS. Aplikácia slúži na prepínanie kanálov, nastavenie nahrávania a to aj na mobil s možnosťou neskoršieho prezretia nahrávok. Televízne vysielanie si môžete pozrieť aj na vašom mobile.

M-GScreen5 Ovladanie M-GScreen - Kanaly na zobrazenie

 

M-GScreen3 Info o pristroji M-GScreen2 Casovac vypnutia

CryptoBox652HD Combo-2

Televízne vysielanie teraz môžete sledovať všade, kde máte domácu Wi-Fi sieť.

AB Cryptobox 652HD Combo

Toto je podobné zariadenie, navyše má aj terestriálny tuner. Ten využijete na sledovanie televízneho vysielania napr. miestnej stanice alebo pri zhoršenom príjme satelitného signálu počas letných búrok. V prípade mobilnej aplikácie máte aj možnosť sledovať iné vysielanie na mobilnom zariadení a iné na televízore pripojenom k prijímaču AB Cryptobox 652HD Combo.

AB CryptoBox 652HD Combo

V našom videoseriáli v spolupráci s firmou AB-COM pokračujeme a predstavíme ďalšie zaujímavé zariadenia  z oblasti satelitnej techniky.

ABCOMOndrej

Značky:

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.