Telefón LG G4 sme predstavili už pri jeho svetovom uvedení v Londýne, 13. mája bol predstavený aj v Bratislave

Jeho hlavnými výhodami je kožené vyhotovenie, ktorým sa výrazne odlišuje od všetkých ostatných telefónov a v tomto prípade nikto nemôže hľadať podobnosť s iPhone. Pravá koža má pritom reálne opodstatnenie – telefón je odolnejší proti škrabancom, postupom času na ňom vzniká patina a každý kus je originál. Telefón sa aj veľmi dobre drží v ruke.

LGG4Par

Druhou výhodou je fotoaparát. Jeho kvality sme si overili priamo v Londýne a je to pravdepodobne najlepší fotoaparát v mobiloch. Na definitívny verdikt ale treba počkať na finálnu verziu softvéru. V každom príapde je tu manuálny režim práce, možnosť nastavenia bielej, zaostrenia, ISO a doby expozície. Telefón si dobre poradí aj so slabým svetlom, clona je v tomto prípade F1.8. Výsledným formátom je DNG (digital negative), teda RAW formát priamo zo snímača bez spracovania vnútornou elektronikou. Tieto fotky však musíte ešte „vyvolať“ v počítači, samotný telefón nemá aplikáciu na prácu s RAW formátom.

Za to je nad operačným systémom Google Android 5.1 nadstavba LG UX 4.0. Tá zahŕňa napr. vylepšený spôsobi usporiadania galérie, aby ste vaše fotky rýchlo našli, ďalej rýchly zápis kalendára, aby ste na nič nezabudli a inteligentný pripomienkovač. Rovnako je tu aj možnosť fotografovať sériu selfie fotiek gestom dvojitého zatnutia päste. K telefónu dostaneme ešte 100 GB priestoru na Google Drive.

Pozrite si redakčné video, ktoré vysvetľuje všetko o tomto telefóne:

Značky:

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.