Nórsky internetový prehliadač opäť prišiel s novou verziou. Prináša novinky, ktoré si vyžiadala komunita. Synchronizácia a e-mail však stále chýba.

Spoločnosť, ktorá stojí za vývojom internetového prehliadača Vivaldi, uisťuje jeho používateľov a fanúšikov, že pracujú aj na funkciách ako synchronizácia a e-mail, no zatiaľ predstavuje iné novinky, ktoré používateľom spríjemnia prácu.

Získajte podrobné informácie o fotografiách

Okamžitý prístup k podrobnostiam o fotografiách bola v poslednej dobe jedna z najžiadanejších funkcionalít od komunity, ktorá prehliadač Vivaldi používa. Vývojári sa teda rozhodli tejto požiadavke vyhovieť, nakoľko pridávanie funkcionalít, ktoré zvyšujú výkon a robia prehliadanie jednoduchším sú súčasťou filozofie tohto prehliadača. Túto funkcionalitu uvítajú najmä dizajnéri, fotografi a bloggeri.

Funkcionalita je dostupná po kliknutí pravým tlačidlom myši a vybratím položky Vlastnosti obrázka. K dispozícii je aj možnosť nastaviť sýtosť farieb, ak sú farby na kartách (alebo v rozhraní) príliš silné, kontrastné.

Všetko o sťahovanom súbore

V novej verzii Vivaldi pribudli aj podrobnejšie informácie o sťahovanom súbore. Okrem názvu súboru nájdete aj informácie o rýchlosti sťahovania, stránka z ktorej je súbor sťahovaný, priečinok do ktorého bude súbor uložený, dátum a čas. Pribudla taktiež možnosť zoradenia sťahovaných súborov podľa rôznych kritérií.

Okrem informácií o fotografiách a sťahovanom súbore pribudla do prehliadača aj možnosť regulovať sýtosť farieb a desiatky menších opráv.

Zdroj: Vivaldi blog

Autor: Martin Štěpánek

Prečítajte si aj:

Vivaldi browser – internetový prehliadač, ktorý sa oplatí vyskúšať

Značky: