Apple ostáva verný septembrovému dátumu.

Interná emailová komunikácia spoločnosti Vodafone prezradila dátum vydania ďalšieho iPhonu. Stane sa tak 25. septembra, pričom používatelia si budú môcť nový Apple smartfón predobjednať od 18. septembra.

Tento dátum neprekvapí pravdepodobne nikoho. Apple posledné roky vždy oznamuje ďalší model svojho telefónu v septembri. iPhony sa dostávajú do predaja v ten istý mesiac. Poslednou výnimkou bol model 4S, ktorý sa začal predávať 14. októbra 2011.

Emailová komunikácia však neprezradila oficiálny názov ďalšej generácie telefónov. Je veľmi pravdepodobné, že Apple ostane verný dodatku „S“. (iPhone 6S / 6S Plus)

iPhone 6S by mohol prekvapiť úplne novým fotoaparátom s dvoma šošovkami

iPhone 6S by mohol prekvapiť úplne novým fotoaparátom s dvoma šošovkami

Dodajme, že analytici a odborníci očakávajú, že tohtoročný iPhone bude predstavovať jeden z najvýraznejších posunov vpred za posledné roky. Dôvodom má byť technológia Force Touch, ktorá sa objavila v novom MacBooku aj hodinkách Apple Watch. Jej prínos spočíva v tom, že zariadenie reaguje rozličným spôsobom na bežný dotyk a silnejšie stlačenie dotykovej plochy.

Ak Apple technológiu správne zakomponuje do iPhonu, môže výrazným spôsobom zmeniť to, ako používatelia s telefónom pracujú. A to by mohlo byť samé o sebe dôvodom pre výmenu starého iPhonu (alebo Androidu) za nový model.

Spomína sa aj podpora bezdrôtového nabíjania a úplne nový fotoaparát, ktorý obsahuje 2 šošovky. Kvalita fotografií by vďaka tomu mohla dosiahnuť úroveň DSLR fotoaparátov.

Zdroj: Telegraph

Značky:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit