Apple využil technológiu Force Touch v novom MacBooku aj v hodinkách Apple Watch.

Aký bude iPhone 6S? Dizajnovo totožný ako iPhone 6, avšak s viacerými vylepšeniami „pod kapotou„. Analytik Ming-Chi Kuo predpokladá, že tohtoročné „S-ko“ by mohlo predstavovať najvýraznejší medzigeneračný posun za poslednú dobu.

Dôvodom má byť technológia Force Touch, ktorá sa objavila v novom MacBooku aj hodinkách Apple Watch. Jej prínos spočíva v tom, že zariadenie reaguje rozličným spôsobom na krátky dotyk a dlhšie silnejšie stlačenie dotykovej plochy. Ak Apple technológiu správne zakomponuje do iPhonu, môže výrazným spôsobom zmeniť to, ako používatelia s telefónom pracujú. A to by mohlo byť samé o sebe dôvodom pre výmenu starého iPhonu (alebo Androidu) za nový model.

Apple samozrejme vylepší aj parametre telefónu. iPhone 6S bude mať údajne 12MP fotoaparát a zároveň kvalitnejšiu stabilizáciu obrazu. Nový procesor Apple A9 bude dopĺňať 2 GB operačná pamäť a vylepšenia by sa mal dočkať aj senzor odtlačkov prstov. Ten bude spoľahlivejší.

Zdroj: MacRumors

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit