Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Spoločnosť ViewSonic Corporation, popredný svetový dodávateľ vizuálnych riešen,í oznamuje, že jej monitor ColorPro™ Professional VP3881a zvíťazil v kategórii Najlepší video monitor súťaže Technical Image Press Association (TIPA) World Awards 2022. Tento 37,5″ monitor bol ocenený  za svoju zakrivenú obrazovku s pomerom strán 21:9 a absolútnu presnosť farieb, čo z neho robí ideálneho spoločníka na strihanie videa.

„Rad ColorPro vníma potreby a požiadavky kreatívcov ako prioritu. V spolupráci s kreatívnou komunitou sme vytvorili produkty, ktoré v sebe spájajú funkčnosť a estetiku, ktoré vyhovujú dizajnérom, fotografom a kameramanom,“ hovorí Oscar Lin, generálny riaditeľ divízie monitorov spoločnosti ViewSonic. „Teší nás, že nás ocenila organizácia TIPA, ktorá združuje najvplyvnejších kreatívnych odborníkov vo fotografickom priemysle. Ocenenie monitora ColorPro VP3881a upevňuje náš záväzok voči kreatívnej komunite a sľubujeme, že budeme pokračovať vo vývoji profesionálnych nástrojov, ktoré pozdvihnú inšpiráciu všetkých kreatívcov.“

Verné zobrazenie a vynikajúca presnosť farieb boli faktory, vďaka ktorým ColorPro VP3881a získal ocenenie TIPA za najlepší video monitor. Zakrivená, ultraširokouhlá obrazovka s pomerom strán 21:9 poskytuje úchvatný obraz zo všetkých uhlov a maximalizuje zorné pole, čo ocenia predovšetkým video editori.

Monitor disponuje tiež portami vrátane USB-C, HDMI a DisplayPortu. Umožňuje prácu naprieč obrazovkami a bezpečné prehrávanie obsahu v rozlíšení 4K vďaka ochrane HDCP 2.2, to všetko pri 90W napájaní externých periférií a zariadení, čo zaisťuje elegantný pracovný priestor bez neporiadku.

VP3881a je monitor overený spoločnosťou Pantone®, vopred kalibrovaný z výroby pre presnú vernosť farieb, s 95% pokrytím farebného gamutu DCI-P3, 100% pokrytím sRGB a Rec. 709. Jeho presnosť farieb Delta E<2 poskytuje celé spektrum 4,39 bilióna farieb, s ktorými sa možno hrať pri postprodukcii. Vďaka vysokému dynamickému rozsahu (HDR10), ktorý eliminuje zasekávanie a zdvojenie obrazu, displej ponúka plynulý a ostrý obraz s hlbšími úrovňami kontrastu.

Značky: