Známy softvér na virtualizovanie operačných systémov prichádza s podporou Windows 7.

Ako upozorňuje aj web ghacks.net, zatiaľ je v beta verzii. Jeho stiahnutie na serveri www.virtualbox.org nie je dostupné, použiť ale môžete tento link. Program si môžete vyskúšať na platformách Windows, Linux aj macOS.

Podpora nového systému je kľúčová, nakoľko v oficiálne dostupnej verzii s označením 6.1 ste sa takmer určite stretli s hardvérovou nekompatibilitou a problémami. Toto nebolo zrelé riešenie na beh Windows 11. Tým, že ide o priamu podporu, dostávate možnosť vyplniť niektoré vlastnosti pre systém už v predstihu, napríklad používateľské meno a heslo, produktový kľúč a ďalšie detaily. Nie je to nevyhnuté, no inštalácia bude plynulejšia.

Medzi ďalšie vylepšenia a zmeny patrí nahradenie kodeku Opus za Orbis pri nahrávaní zvuku. Čo sa týka tohto typu hardvéru, v prípade výberu nového virtuálneho stroja a ponechanie možnosti „default“ sa vyberie optimálny ovládač zvuku, pokým ho používateľ nenahradí za svoj.

Na inštaláciu budete potrebovať obraz systému Windows. Ten môžete získať legálne z tejto stránky. To, že si ho aktivujete ako VM (virtual machine), neznamená obídenie aktivácie. Aj na takto používaný systém budete potrebovať licenciu.

Stiahnuť sa dá testovacia verzia priamo zo stránok Microsoftu, ktorá má vstavanú licenciu. Tá je aktuálne platná do 7. novembra 2022. Microsoft však poskytuje špeciálne zostavy a vždy aktualizuje aj licenčný kľúč. Občas skontrolujte stránku na tomto linku.

Zdroj: ghacks.net

Prečítajte si aj:

Značky:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.