Spoločnosť Vivaldi, vydala novú verziu, ktorá prichádza v novom roku 2020.

Jej označenie nesie číslo 2.11 a pre používateľov prináša 4 nové funkcie85 opravených chýb.

Ovládajte vyskakujúce videá intuitívnejšie

Hlavným vylepšením tejto verzie bolo pridanie možnosti pre lepšie a jednoduchšie vytváranie vyskakujúceho okna pre videá. Doteraz to bolo možné realizovať buď cez rozšírenie alebo cez kontextovú ponuku, a to iba na niektorých stránkach.

Tentoraz je si možné „odopnúť“ už akékoľvek video na ktorejkoľvek stránke a to za pomoci jednoduchého tlačidla, ktoré sa zobrazí na vrchu videa. Následne sa vám zobrazí video v malom okne, ktoré si môžete ovládať, presúvať, upravovať veľkosť a pod.

Predvolené motívy vzhľadu v závislosti od operačného systému

V minulej verzií (2.10) bola predstavená nová funkcia, ktorá umožňovala zmenu motívov vzhľadu podľa aktuálne nastaveného režimu v OS (svetlý/tmavý). Táto funkcia bude pre nových používateľov prehliadača Vivaldi aktivovaná predvolene. Prípadne si ju môžu zapnúť alebo vypnúť počas prvotných nastavení na uvítacej stránke.

Inteligentnejšia práca s klávesnicou

Pre klávesnicových nadšencov, je tu ďalšia možnosť výberu oblastí a ovládania. Odteraz je možné pomocou klávesy F6 (Shift+F6 v opačnom poradí) prepínať medzi určitými oblasťami a potom sa v nich ďalej pohybovať. Oblasti medzi, ktorými je možné prepínať sú: panel listov, adresný riadok, záložky, stránka a bočné panely.

vivaldi gif

Spoločnosť Vivaldi začína nový rok „pozvoľna“ a dáva používateľom zopár funkcií, ktoré možno nie sú až tak žiadané ako dlho sľubovaný poštový klient, alebo kalendár. No, neostáva nič iné iba čakať, či sa v tomto roku konečne objavia tie dlho spomínané a očakávane funkcie.

Autor: Matúš Baňas

Značky: