Doplnené 15.1.2019: Poznáme dátum predstavenia

Pred pár dňami sme mohli vidieť prvé krivky nového smartfónu od spoločnosti Vivo, ktoré vyvolali niekoľko otázok. Predpokladalo sa, že zariadenie s kódovým označením Waterdrop, by sa malo predstaviť koncom februára, počas MWC 2019. Táto informácia je teraz vyvrátená a spoločnosť na svojom oficiálnom Weibo profile zverejnila pozvánku na akciu, ktorá sa bude konať  už 24. januára.

Samotná pozvánka je veľmi zaujímavá, pričom neprezrádza vôbec nič o novinke. Nedávne informácie teraz začali naberať na vážnosti, lebo podľa zdroja, by sme sa mali dočkať telefónu, ktorý vyvracia zaužívané vnímanie inteligentných telefónov.

Existuje pritom dokonca aj reálna možnosť, že Vivo predstaví len koncepčný smartfón rovnako, ako tomu bolo v prípade modelu APEX (neskorší Vivo Nex), počas MWC 2018. Nechajme sa prekvapiť. O pár dní sa dozvieme, či sa bude história opakovať.

Zdroj: GSMArena

Pôvodný článok 10.1.2019: Ice Universe znovu prináša zaujímavé informácie zo zákulisia.

Tweet tohto úspešného leakstera, znázorňuje pravdepodobný dizajn pripravovaného smartfónu z dielne spoločnosti Vivo. Telefón s kódovým označením The Waterdrop, bude pravdepodobne prvým smartfónom, ktorý by mal prísť s úplne novým a hlavne neopozeraným dizajnom.

Podľa informácii z tweetu, by tajomné zariadenie malo priniesť úplne nové vnímanie inteligentných telefónov, pričom z uniknutých obrázkov sa to zatiaľ nedá vôbec potvrdiť, nakoľko prezrádzajú veľmi málo.

Ice Universe informuje, že návrh dizajnu zariadenia The Waterdrop je založený na kozmických detektoroch z románu The Three-Body Problem. V tejto knihe boli spomínané kozmické detektory nazvané Waterdrops. Ice Universe ďalej tvrdí a uisťuje, že zatiaľ sme podobný dizajn telefónu nemohli nikde vidieť. V celej histórii mobilných telefónov to bude prvýkrát.

Zo samotných fotiek nemôžeme ani vyčítať, či smartfón bude obsahovať tlačidlá na ovládanie hlasitosti, ako aj tlačidlo napájania. Ak posunieme hranice predstavivosti ešte o trochu ďalej, tak by sme sa mohli dočkať aj prvého smartfónu, ktorý by neobsahoval dokonca ani jeden port.

Na smartfón pravdepodobne nebudeme musieť ani dlho čakať, pretože podľa Ice Universe, by sa mal tento revolučný koncept predstaviť už na výstave MWC 2019 v Barcelone, ktorá sa bude konať 25. – 28. februára.

Zdroj: PhoneArena

Prečítajte si aj:

Honor predstavil smartfón Play a nečakane aj Magic 2 (video)

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.