Poteší fanúšikov kompaktných smartfónov.

Predstavenie série X200 sa tento rok posúva o celý mesiac dopredu. Spoločnosť vivo 14. októbra 2024 usporiada v Pekingu konferenciu, na ktorej odhalí svoje nové vlajkové lode na rok 2025. Iba nedávno bola zverejnená ukážka z fotoaparátu s teleobjektívom, ktorá odhaľuje nižšie clonové číslo ako pri predchádzajúcej generácii. K tejto informácii sa teraz pridáva jedna pomerne zaujímavá správa. Poteší predovšetkým fanúšikov kompaktných telefónov, pretože vivo má v pláne v rámci sére X200 predstaviť aj kompaktnú verziu s označením vivo X200 Pro mini

Už samotné označenie dáva tušiť, že v tomto prípade pôjde o plnohodnotnú vlajkovú loď v kompaktnom tele. Pokým doterajšie trendy prispeli k rozšíreniu čoraz väčších zariadení, tak aktuálne sa zdá, že používatelia smartfónov chcú aj naďalej vlastniť kompaktný telefón, ktorý im nepotrhá vrecká nohavíc. Na tento trend prešla aj spoločnosť Google, ktorá v sérii Pixel 9 predstavila popri veľkom Pixel 9 Pro XL aj kompaktný Pixel 9 Pro. 

Vivo predstaví jeden z najlepších fotomobilov súčasnostiZdroj: vivo
Séria X200 bude odhalená 14. októbra 2024

V prípade spoločnosti vivo napovedá názov jej nového smartfónu, že bude menší ako štandardný X200 Pro, čím sa stane atraktívnou voľbou pre všetkých fanúšikov kompaktných a zároveň výkonných zariadení. To znamená, že X200 Pro mini bude vybavený špičkovým procesorom a kvalitným displejom, podobne ako jeho väčší súrodenec.

Očakáva sa, že jedným z najväčších lákadiel bude aj nový 50 Mpx senzor Sony LYT-818, ktorý by mal výrazne prispieť k zvýšeniu kvality fotografií. Okrem hlavného senzora sa očakávajú aj ďalšie kvalitné senzory, ako napríklad Sony IMX882 a Samsung ISOCELL HP9. Kombinácia kompaktných rozmerov, výkonného hardvéru a vylepšeného fotoaparátu by mala tento model zatraktívniť pre širokú používateľskú základňu.

Vivo predstaví kompaktný model X200 Pro miniZdroj: Vivo
Vivo predstaví kompaktný model X200 Pro mini

Pripomeňme si, že spoločnosť vivo dlhodobo kráča za svojím cieľom uvádzať kvalitné smartfóny s nadpriemerne dobrými fotoaparátmi. Dôkazom tejto snahy je model vivo X100 Pro, ktorý patrí medzi najlepšie fotomobily súčasnosti, čo potvrdzuje aj rebríček DxOMark

Aj pri sérii vivo X200 sa očakáva, že bude v predaji aj na Slovensku. Vo výbave jednotlivých modelov by nemala chýbať čipová sada Dimensity 9400, ale očakáva sa, že začiatkom roka 2025 bude predstavený aj model X200 Ultra s čipsetom Snapdragonom 8 Gen 4.

Zdroj: Playfuldroid

Prečítajte si aj:

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.