Vivo Apex si prešiel za krátky čas cestu od konceptu k oficiálnemu predstaveniu, ktoré sa bude konať 12. júna.

V deň predstavenia bude už tento zaujímavý koncept vystupovať pod označením Vivo NEX. Očakáva sa, že sa na konferencii predstavia dve verzie tohto smartfónu. Vlajkový model bude poháňať, podľa očakávania, Snapdragon 845. Ako druhá by sa mala predstaviť „odľahčená „ verzia pod názvom Vivo NEX S.

Pri modeli Vivo NEX S sa použije čipset z novej série Snapdragon 700. Tieto informácie poskytol výstup z benchmarku Geekbench, ktorý odhalil okrem verzie systému Android 8.1 Oreo aj presný model čipsetu od Qualcommu – Snapdragon 710.

Očakávaná cena pri modeli Vivo NEX vo verzi so Snapdragon 845 je 940 €. Verzia so Snapdragon 710 by sa mala pohybovať na úrovni okolo 650 €.

Snapdragon 710 sa dnes predstavil pri najnovšej generácii Xiaomi Mi 8 SE. Smartfón od Xiaomi je vôbec prvým zariadením, ktoré dostalo tento čipset do základnej výbavy.

Najnovšie úniky odhalili aj výkonný 22,5 W nabíjací adaptér, ktorý by mal byť súčasťou predajného balenia. Tento fakt by mohol naznačovať podporu nabíjacej technológie Quick Charge 4+.

Obidve novinky sa spoločne predstavia v čínskom Šanghaji 12. júna.

Zdroj: GSM Arena

Prečítajte si aj:

Vivo Apex: Od konceptu k oficiálnemu predstaveniu

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.