Áno, aj toto je cesta.

Patent tohto bláznivého smartfónu so zabudovaným dronom bol podaný pred týždňom. Spoločnosti Vivo v ňom znázorňuje mini-dron s dvojitým fotoaparátom, ktorý je zabudovaný v tele smartfónu. V prípade potreby sa dron vysunie z telefónu podobným spôsobom, ako keď vyťahujete pero S Pen z Galaxy Note. Výsledkom tejto snahy by bol buď veľmi hrubý telefón, alebo rekordne tenký a ľahký dron s dvomi fotoaparátmi.

Keď je foto-dron mimo smartfónu, používateľ ho bude môcť ovládať a snímať zábery, aké poznáme z bežných dronov. Môžeme však predpokladať, že kvalita a možnosti nebudú na takej úrovni ako pri veľkých dronoch.

Aj keď patentové obrázky prezrádzajú základné prvky a dizajn, portál LetsGoDigital ich tradične vykreslil podstatne realistickejšie. Vďaka týmto obrázkom sa môžeme pozrieť na možnú budúcnosť smartfónov Vivo a ich fotografických možností.

Vivo dron smartfón

Zdroj: LetsGoDigital

Stojí za zmienku, že ide iba o koncepčné vykreslenie založené na patente spoločnosti Vivo. Telefón môže v čase predstavenia vyzerať úplne inak, alebo sa ho vôbec nedočkáme. V každom prípade ide o odvážny nápad, ktorého realizácia nebude vôbec jednoduchá.

Je to aj z dôvodu, že ani najmenšie drony momentálne nie sú také tenké, aby sa vošli do tela telefónu. Môžeme sa teraz iba domnievať, či Vivo disponuje technológiou, ktorá by umožňovala vyvinúť takýto telefón s dronom, alebo ide o prípad typu “keby niečo”, a spoločnosť bude v prípade potreby tento patent už vlastniť.

Existuje pritom veľmi veľa technologických problémov, ktoré treba vyriešiť, aby bolo možné realizovať takto odvážnu myšlienku. Prípadné uvedenie tohto telefónu neočakávame najbližších niekoľko rokov.

Zdroj: LetsGoDigital

Prečítajte si aj:

Drony rastú na popularite aj medzi Slovákmi. Ako je to s pokutami pri porušení pravidiel?

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.