Júnový test obsahuje telefóny, ktoré sú vhodné pre všetkých používateľov. Vyberať sa dá z lacnejších modelov, aj z vlajkových lodí. Uvidíte aj priame porovnanie celkového výkonu jednotlivých telefónov. Tiež aj to, že vyššia cena nemusí nutne znamenať vyšší výkon, špeciálne pri hrách.

Ako vidno, výrobcovia pochopili, že frekvencia CPU nie je všetko. Stále je tu však trochu nezmyselná honba za megapixelmi, no aspoň v tenkom tele. Náš test s rôznorodým pokrytím je typickým príkladom toho, že výrobcovia prinášajú na trh nové dizajnové línie. Tučné zariadenie už nechce nikto, a tak aj najlacnejší smartfón má relatívne úzky profil.

Badať aj evidentný prechod na 64-bitovú platformu. Procesory s takouto šírkou dátovej zbernice majú obaja hlavní výrobcovia, Qualcomm aj MediaTek.

Acer Jade Z

Acer-smartphone-Liquid-Jade-Z-Black-zoom-big_vyd5_nowat

Tretí Jade je, až na malé detaily, takmer identický s predchodcami. To sa nám páči a určite aj tým, ktorí si tento telefón obľúbili. Zadná strana je textúrovaná, no extrémne šmykľavá. Je to vlastne aj preto, že zadná časť má len minimálne plochy na kontakt s podložkou. Je totiž mierne prehnutá. Vďaka tomu sa telefón skvelo drží v ruke. Nie je to žiadna hliníková tehla, ale skutočne decentný smartfón. Vyzerá nenápadne, no už pri prvom držaní v ruke si ho zamilujete. Zadná strana prechádza miernym zaoblením do bokov a sem výrobca umiestnil aj tlačidlá na ovládanie hlasitosti. Vypnutie displeja je treba realizovať cez tlačidlo na hornej hrane. Jade Z nie je taký dlhý, aby to predstavovalo problém. Veľmi sme ocenili jednoduchú výmenu nano SIM kariet alebo microSDHC kariet len potiahnutím nechta za slot naboku. Tu sa však treba rozhodnúť, či chcete telefón využiť ako Dual SIM alebo v kombinácii s pamäťovou kartou. Keďže je tu len 8 GB úložného priestoru, pamäťovú kartu pri multimediálnom využití bude rozhodne treba. Kruhový reproduktor nad displejom aj na zadnej strane, sú nezameniteľnými prvkami tejto série. Vyzdvihnúť treba aj hmotnosť. Telefón váži len 110 gramov a na to si rýchlo zvyknete. Pozor však aj na pocit, že ste telefón stratili. Je tak ľahký, že ho prestanete vo vrecku evidovať.

Technológie a používanie
V našom prípade mal telefón nainštalovaný OS Android 4.4.4, no výrobca plánuje dodávať zariadenie s piatou verziou. Testovali sme ešte predprodukčnú vzorku. Bola však úplne doladená.

Telefón má 64-bitový CPU, takže je rýchly a vidno to aj na našich testoch. S týmto tenkým zázrakom si pokojne zahrajte hru. Jediné, čo bude občas limitovať a vytvárať horší dojem, je prekreslenie obrazovky. Takmer po každej hre a po intenzívnom surfovaní sme museli chvíľu počkať, kým sa zase na hlavnej obrazovke zobrazia ikony aplikácií. Modifikácia systémovej témy a celkovej funkcionality nie je taká výrazná ako pri smartfónoch iných značiek. Čo však chválime, je presun prichádzajúceho hovoru do bubliny. Je to vynikajúca vec. Iste sami poznáte ten pocit, ktorý vo vás vyvolá dlho zvoniaci telefón. Zrušiť hovor nechcete, a tak máte vlastne, počas dlhého zvonenia, zablokovanú možnosť telefón používať. Voľba zobrazenia hovoru v bubline zo záhlavia displeja je štandardne aktivovaná. Tiež aj stíšenie zvonenia preklopením telefónu displejom nadol. Softvérová výbava je štandardne doplnená o programy ako abVideo, abPhoto alebo napríklad Acer EXTEND, na kompletné ovládanie smartfónu z počítača. Povedzme, že v kancelárii to môže byť detail, no pri ceste vo vlaku túto funkcionalitu využijete. Máte pred sebou na kolenách počítač a telefón vo vrecku, takže vám nikde nezavadzia.

Nadštandardnou stránkou sú fotografie. Objektív má podľa výrobcu vyššiu svetelnosť. Áno, pri umelom osvetlení sme získali podstatne lepšie fotky, ako by sme čakali. Nie je to ale všeliek a telefón skvelo fotí najmä za denného svetla. Presne a rýchlo zaostruje, takže si ho vieme predstaviť aj na náročnejšie fotenie. Veľmi dobre fotografuje predný fotoaparát na selfie.

Hodnotenie
+ 64-bitový CPU, nízka hmotnosť, celkový výkon, tvar, celková kvalita fotografií
– iba 1 GB RAM

Cena: 199 EUR
Zapožičal: Acer

GSmart GX2

Spomedzi modelov tejto značky sa GX2 radí medzi prémiové modely. Je to vidno aj na tenkom tele a na technických parametroch. Má plastové telo a zadný kryt je vo forme tenkého plátku, ktorý nezasahuje do bočných hrán ako pri iných modeloch. Navyše, ide o model na dve SIM karty.

gmsart_gx2_vyd5_nowat

Jemne zaoblené hrany umožňujú pevné, ale dostatočne pohodlné držanie v ruke. Celkovo sa telefón dobre používa a po tejto stránke mu nemáme čo vytknúť. Na zadnej strane nájdete tlačidlo na zapnutie displeja a zároveň aj telefónu. Vzhľadom na celkový rozmer vychádzajúci z potreby umiestnenia 5″ displeja, pomôže tlačidlo na zadnej strane používateľom s menšími rukami. Naboku, pod dvojicou tlačidiel na ovládanie hlasitosti je multifunkčné tlačidlo. Poskytuje naozaj viacero funkcií a je plne používateľsky nastaviteľné. Horná a spodná hrana nevybočujú zo zabehnutých štandardov, takže tu nájdete klasické konektory. Reproduktor na zadnej strane, v spodnej časti si budete zrejme viackrát zakrývať dlaňou. Dá sa však „naučiť“, ako telefón držať v ruke.

Technológie a používanie
Telefón používa 4-jadrový CPU s frekvenciou 1,6 GHz a 2 GB RAM. Aj tak sa nám jeho reakcie zdali pomalšie, najmä keď výrobca porovnáva telefón s vlajkovými loďami v danom segmente. Cenou sa však netreba nechať pomýliť. Telefón sa dá porovnávať s konkurenčnými zariadeniami zhruba o 50 až 100 eur drahšími.

Výrobca mierne rozšíril operačný systém. Avšak viac ako na grafiku sa sústredil na dostupné funkcie. V menu teda nájdete položky navyše, napríklad aj na úsporu energie, EZ Key na zmenu nastavení multifunkčného tlačidla alebo na úpravu zvuku.

V rámci šetrenia energie poskytuje softvér automatické zatváranie aplikácií, ktoré majú vysokú spotrebu, uvoľňuje alokovanú RAM a tiež riadi rýchlosť procesora a podsvietenie displeja. Netradičné je nastavenie tlačidla na boku telefónu. Okrem toho, že reaguje na krátke a dlhé stlačenie, samostatne poskytuje rôzne funkcie pri zapnutom a vypnutom displeji. Iné aplikácie alebo funkcie telefónu spustíte krátkym stlačením, keď je zamknutý displej a keď telefón používate. Takisto sa dá ponechať aktívne nastavenie odpovedania na hovory. V prípade hovoru stačí tlačidlo stlačiť krátko na jeho prijatie, dlhým stlačením sa hovor ukončí. Páčilo sa nám aj integrovanie klávesnice TouchPal v plnej verzii s podporou emotikonov Emoji.

Inak poskytuje telefón klasický operačný systém Android. Hlavnými prednosťami sú Full HD displej a vyhotovenia tela. Utility navyše vnímame ako pridanú hodnotu, najviac však oceňujeme koncept telefónu. Ak k tomu pripočítame fakt, že s telefónom sa dá celkom rozumne fotiť, jeho pridaná hodnota je ešte vyššia.

Hodnotenie
+ tenké telo, EZ Key, Full HD displej, utility navyše
– pomalší 4-jadrový CPU

Cena: 219 EUR
Zapožičal: ASBIS SK

Honor 4X

Pod značkou Honor prichádza na trh už štvrtý telefón a je to fakt poriadny kúsok. V tomto prípade Dual Micro SIM a 64-bitovým CPU. Na 5,5″ displej musel výrobca prispôsobiť aj telo telefónu. Páčil sa nám úzky profil a najmä zadný kryt. Ten má textilný vzor a skutočne máte pocit, akoby ste držali látku. Je textúrovaný a miestami matný a lesklý. Skutočne zvláštny a netradičný. Textúra na plaste je však rovnako šmykľavá, ako keby bol zadný kryt hladký. Telefón má veľmi pekne vylisované hrany. Kryt je totiž vo forme kolísky a zasahuje do bokov telefónu. Konektory sú rozmiestnené štandardným spôsobom. Škoda len, že sa na spodnú hranu nevošli dva reproduktory. Výmena všetkých kariet je veľmi jednoduchá. Kryt stačí dať dole a všetky sloty sú na bokoch zadnej strany. Akumulátor sa vymeniť nedá. Tu si to výrobca mierne zjednodušil, no v našom prípade je to bez výčitiek. Nepovažujeme vymeniteľný akumulátor za nutnosť. Je však pravda, že pri takto veľkom tele by sa zmestil aj klasický, bez nutnosti výraznej zmeny rozmerov.

front_vyd5_nowat

Technológie a používanie
V telefóne je 64-bitový procesor. Je to dobrá voľba na kancelárske programy, no aj keď 64-bitov znie dobre, nebude trhať rekordy. Už podľa čísla 620, oproti vlajkovej lodi Kirin 930 je jasné, že toto je mierne pomalší model. To však nevadí a v kombinácii s 2 GB RAM získate telefón, ktorý sa dá veľmi dobre používať. Displej má HD rozlíšenie, no pri cene 199 eur nám to vôbec neprekážalo. Navyše, pochvaľovali sme si rozmernosť obrazovky. Na videá je to výborná vec, oceniteľné aj pri hrách. Kapacita úložného priestoru si bude pýtať rozšírenie. Hodnotu 8 GB považujeme za nízku, opäť akceptujeme v tejto cenovej triede. No telefón je dimenzovaný ako model vyššej strednej triedy. Na jednej strane sú tu očakávania z pozície, kam ho výrobca umiestnil v porovnaní s inými modelmi, na strane druhej je tu cena. Toto nie je low-end, aj keď jeho cena by tomu zodpovedala.

Fotografovanie je vcelku rýchle, netreba nijak zvlášť čakať. Približne sekundu trvá zaostrenie scény. Občas sa nám stalo, že tlačidlo na nakrúcanie videa nereagovalo. Najlepšie fotí pri dennom svetle, no pri malých rozdieloch vo farebnosti objektu sa rozostreniu nevyhnete. Chválime však celkovú rýchlosť a páčila sa nám jedna špecialita. Tým, že je tu 5,5″ displej, s telefónom sa dobre fotia dokumenty. Ľahšie ich totiž trafíte rozmerovo aj orientáciou okrajov na displej.

Rozhranie je EMUI 3.0, ktoré nemá hlavné menu, ale ktoré neustále chválime. Je plynulé, žiadne zasekávanie pri prechode medzi hlavnými obrazovkami a čisté línie systémového menu stoja takisto za pozornosť. Upozornenia z roletového menu sú pekne chronologicky zobrazené na zvislej časovej osi. Nielen, že to dobre vyzerá, ale získate aj presný prehľad o jednotlivých udalostiach. Niečo podobné má Zenfone rozhranie, no inšpirovať by sa mali aj ostatní.

Honor tradične poskytuje režimy šetrenia, vrátane extrémneho šetriča, kedy telefón vydrží niekoľko dní. Samozrejme, so základnou funkcionalitou na telefonovanie a smskovanie. Inak bežne vydrží smartfón dva pracovné dni. Prepracované rozhranie sa dá prepnúť do základného. Za takúto cenu ho odporúčame napríklad školákom alebo starším používateľom.

Hodnotenie
+ zadný kryt s textúrou látky, 64-bitová platforma, 2 GB RAM, výdrž, EMUI 3.0, výhodná cena
– vyšší šum fotiek pri umelom osvetlení, tlačidlo Rec občas nereaguje správne

Cena: 199 EUR
Zapožičal: Honor

Huawei P8

 

Telo tohto modelu je vyrobené z jedného kusu hliníka. Presne tak, ako sa na vlajkovú loď súčasnosti patrí. Výrobca použil zaoblenie hrán s výbrusmi do lesklého tvaru a kombinácie s matným povrchom. Spracovanie je unikátne a ocenili sme, že telefón je po vzore z minulých verzií klasická placka. Teda žiadne zaoblenie zadnej strany. Vďaka tomu sa dá dobre používať aj na stole a nebude sa kývať. Aby hliník nebránil prenikaniu signálu, výrobca v spodnej a hornej časti použil predelenie plastovým prvkom, ktorý uľahčí šírenie signálu. Navyše, je to výborná dizajnová záležitosť. Nano SIM karta a microSDHC karta sa vkladajú zboku tak, ako v minulej verzii. Miernou úpravou prešlo tlačidlo na zapnutie displeja a ovládanie hlasitosti. Veľmi dobre sa používajú. Nie sú ani príliš zapustené, ani príliš tuhé. Spodná hrana nemá stereo reproduktory. Mriežkovanie na jednej strane ukrýva mikrofón a len jedna strana má vnútri reproduktor. Nabíjanie je na tejto hrane, audiokonektor na hornej.

huawei-p8-hero_vyd5_nowat

Telefón je po konštrukčnej stránke špičkový kúsok. Výborne padne do ruky a vďaka 6,4 mm hrúbke sa bude dobre ovládať prakticky každému.

Technológie a používanie
Z pohľadu výkonu je zbytočné bližšie analyzovať, aký rýchly je tento telefón. Je to skutočne rýchle zariadenie na najnáročnejšie využitie. Má 8-jadrový procesor Kirin 930, ktorý bol použitý už aj v modeli Mate 7. Jadrá teda dynamicky prepína podľa typu využitia. Iné jadrá pracujú pri kontrole emailov, iné sú aktívne keď fotografujete alebo pozeráte film. Aj vďaka tomu sa dá dosiahnuť výrazná úspora energie. Telefón vydrží celý deň na Wi-Fi, pri fotení a prezeraní multimediálneho obsahu. Kto by využíval zariadenie menej intenzívne, bez problémov sa s výdržou dostane na dva dni. Huawei nezabudol ani na svoje šetriace režimy. Takže tým sa dá výdrž zariadenia výrazne predĺžiť. Ak potrebujete byť dostupný cez SMS a volania, pokojne si tento režim aktivujte a spotreba bude zhruba 1% kapacity akumulátora za hodinu.

Celkový výkon podporili aj 3 GB RAM a optimalizované rozhranie EMUI 3.1. Je nádherné a už prvá verzia trojky priniesla oblé ovládacie prvky a kruhové tvary. Nielen stopky, ale aj aktuálna teplota je zobrazená na akomsi tachometri. Celkovo je rozhranie skvelé a poskytuje prispôsobenie na úrovni kompletnej grafickej zmeny systému.

V telefóne je Android 5.0 a ani raz sme nezaznamenali problémy so stabilitou alebo náhodnými reštartmi. Súčasťou je aj nástroj na strihanie videa. Takisto je možnosť pripojiť až tri kompatibilné telefóny a sledovať ich nakrúcané obrazy u seba na displeji. Každé prepnutie medzi nimi sa bude zaznamenávať na časovú líniu pripravovaného videa.

Špecialitou je fotoaparát s optickou stabilizáciou. Ten, okrem veľmi dobrých fotografií aj za umelého osvetlenia, robí aj použiteľné fotky za šera. Pochvaľovali sme si najmä ostrosť fotografií a farebnú presnosť. Za umelého osvetlenia u bežných telefónov prakticky nereálna vec. Okrem toho, že veľmi dobre a najmä rýchlo fotí, výrobca pridal špeciálne efekty. Nazval ich Svetelné maľovanie a zahŕňa štyri typy – stopy koncových svetiel, svetelné grafity, hodvábna voda a hviezdna obloha. Už z názvov je jasné, čo každá funkcia robí. Nie každý preferuje tzv. instagramové efekty, aj preto ocení tieto novinky. Keď nie všetky, jeden efekt určite. Nezabudlo sa ani na skrášľovanie selfie fotiek.

Hodnotenie
+ ploché telo, celohliníkový dizajn, funkcia na zosilnenie antén, špičkový výkon, skvelé fotky a efekty, optická stabilizácia, výdrž, nové rozhranie EMUI 3.1
– žiadne podstatné

Cena: 499 EUR
Zapožičal: Huawei

Lenovo A6000

A6000_Black_Hero_01_vyd5_nowat

Neprehliadnuteľnou vlastnosťou tohto LTE smartfónu je telo. Aj v tejto cenovej kategórii sa dá priniesť veľmi tenký telefón. Hrúbka 8,2 mm bude pre mnohých bez problémov akceptovateľná a najtenšie telefóny na trhu majú tento rozmer znížený len o necelé 2 mm. Zadný kryt má jemné pogumovanie a na svetle vytvára sivastý nádych. Okrem toho, že je tenký, aj dobre vyzerá. Zadná strana má ešte jedno špecifikum. Tým sú stereo reproduktory. Sú umiestnené v spodnej časti a vzhľadom na hrúbku telefónu a spôsob jeho držania si ich nebudete zakrývať. Hudba na nich znie podstatne lepšie, ako pri mono meniči. Ešte viac sa nám ozvučenie páčilo pri hrách alebo pozeraní videí. Konektory na pripojenie slúchadiel a nabíjačky sú na hornej hrane. Trojica dotykových tlačidiel pod displejom nie je podsvietená. To je škoda, na tmavom pozadí nie sú z mnohých uhlov takmer vôbec vidieť. Zadný kryt sa dá dať veľmi ľahko preč. Akumulátor je vymeniteľný a na prístup k obom micro SIM kartám a pamäťovej karte ho budete musieť z telefónu vybrať. Výrobca teda nepoužil hot-swap porty na SIM karty a takto si to konštrukčne zjednodušil.

Technológie a používanie
Hardvérová výbava telefónu je vskutku solídna. Použitý je 64-bitový CPU Snapdragon 410. Ten je aj s frekvenciou 1,2 GHz dostatočne výkonný. Štyri jadrá vás nesklamú ani pri náročnejšom používaní ako napríklad prehliadaní alebo úprave fotografií. Na video sa telefón príliš nehodí, pomalé vyváženie expozície, ale najmä snímkovanie 20 fps bude aj na základnom videu pôsobiť rušivo. Treba tiež spomenúť, že telefón bude mať rezervy v 3D hrách.

Reproduktory s technológiou Dolby Digital Plus majú v menu samostatnú položku. Tým si prispôsobíte reprodukovanie hudby podľa použitia. Či už to bude hudba, film, hra alebo napríklad hlas, vždy získate správne nastavenia. Komu by to nestačilo, má k dispozícii dve vlastné nastavenia.

Veľkou špecialitou je však displej. Je skutočne jasný a dobre sa naň pozerá. Má nastavené studenšie farby, to však neznamená, že sa orientujú do modrého nádychu. Najlepšie je to vidieť naživo a rozhodne sa nám displej na tomto smartfóne páčil. Opäť ďalší dôkaz, že Lenovo pokračuje cestou netradičných vlastností a nesústredí sa len na grafickú nadstavbu a použitie silného CPU. Počas testovania bola dostupná aktualizácia systému. V našom prípade mala veľkosť 7 MB. Podstatné však je, že aj tu sa výrobca o svoje telefóny aktívne stará. Práve smartfóny Lenovo sú jedny z najviac aktualizovaných modelov. K celkovej výbave nechýbajú tradičné aplikácie ako SHAREit na rýchle zdieľanie dát aj s počítačom alebo napríklad SYNCit na zálohu kontaktov, SMS a ďalších dát.

Hodnotenie
+ tenké telo, materiálové spracovanie zadného krytu, jasný displej, celková rýchlosť systému, stereo reproduktory
– HD video len pri 20 fps

Cena: 159 EUR
Zapožičal: Lenovo Slovakia

Lenovo S60

Lacnejšia verzia modelu Lenovo S90 sa nám zdá byť vhodná alternatíva pre šetrnejších používateľov. Na pohľad sa nám tento variant páčil. Nemohli sme sa zbaviť dojmu z analógie podobne ako pri iPhone 5 a 5C.

lenovo_s60_vyd5_nowat

Telo LTE telefón vyzerá na pohľad atraktívne, no náš testovací kus bol krivý. Na všetkých podložkách, stoloch, vekách notebookov sme skúšali telefón položiť, aj tak sa ale kývali dve protiľahlé hrany. Vďaka zaobleným rohom aj hranám sa dobre drží v ruke. Dokonca sa nám používal lepšie ako hliníková S90, pretože sa toľko nešmýkal v ruke. Povrch je ale chytač mastnôt. Obe SIM karty sa vkladajú cez jednu kolísku zboku. Pod ňou je takisto zakrytý slot na microSDHC kartu. Spodná hrana má aj v tomto prípade dve separátne dierovania. No len pod jedným je ukrytý reproduktor. Dotykové tlačidlá pod displejom nie sú podsvietené.

Technológie a používanie
Prítomnosť 64-bitového CPU je v systéme cítiť. Telefón je dostatočne svižný aj na náročnejšie úlohy. Testovali sme ho na bežných aplikáciách a nezaznamenali sme žiadny „zádrhel“. To, že má 2 GB RAM, je takisto poznať. Silnou stránkou bolo svižné prepínanie medzi rôznymi aplikáciami, ale napríklad aj posun medzi obrazovkami bez „lagovania“. Všetko je teda plynulé. Výrobca vypustil zo svojej nadstavby hlavné menu, a tak všetky programy nájdete na hlavných obrazovkách. Aj tu sme narazili na nedokonalosť rozhrania pri pokuse o premiestnenie ikon. Dlhým dotykom by sa mal aktivovať režim úprav. No na ten sa treba veľmi sústrediť, inak si s obrazovkou mierne pohnete a režim úprav sa neaktivuje. Je to nepríjemné a niekedy dokážeme presunúť ikonu až na piaty pokus. Ak ich máte viac, poriadne to zdržuje.

Spokojní sme boli s fotoaparátom, ktorý síce pomalšie, no do dvoch sekúnd zvládol vyvážiť expozíciu. V zásade sa nemôžeme sťažovať na šum ani zlé vyváženie bielej pri umelom osvetlení. Pri selfie sa dá využiť skrášľovací režim, tiež aj osvetlenie displejom a vyváženie expozície dvomi farebnými rámikmi, podľa typu okolitého osvetlenia.

Výrobca už tradične pridáva utility SYNCit a SHAREit na zálohovanie dát v telefóne a zdieľanie súborov medzi telefónmi a počítačmi. Nesmieme zabudnúť na pochvalu, ktorú si Lenovo určite zaslúži. Len počas nášho trojtýždňového testovania získal telefón dve aktualizácie. Jednu s veľkosťou okolo 70 MB, druhú s veľkosťou 18 MB. Aj napriek malým chybičkám je to veľmi dobrý smartfón. A výrobca sa o svoj softvér stará. Potešilo nás, že 13 MPix fotoaparát umožňuje nakrúcanie Full HD videa pri 20 sn./min. To je stále málo, aj napriek tomu, že pri viacerých modeloch tejto značky to bolo len 10 sn./s.

Hodnotenie
+ veľmi pohodlný v ruke, tenký profil, oblé hrany, častá SW podpora od výrobcu
– dotykové tlačidlá nie sú podsvietené, krivá zadná časť, režim presúvania ikon

Cena: 219 EUR
Zapožičal: Lenovo Slovakia

touchIT_test_telefonov_2015_2_tab_nowat

Verdikt touchIT

Acer Jade Z je špičkový smartfón a vlajková loď výrobcu. Je extrémne ľahký, svižný a ešte s ním spravíte aj kvalitné snímky. GSmart GX2, ako zástupca lacnejších telefónov vôbec nie je zlý model. Práve naopak. Má dobre spracované telo, špeciálny EZ Key a navyše Full HD displej. Honor 4X patrí medzi lacné telefóny, no low-end to rozhodne nie je. Na veľkom displeji sa dobre pozerajú filmy a zároveň si ponecháva tenký dizajn. Huawei P8 je vlajková loď výrobcu. Je to prepracovaný telefón s maximálnymi funkciami. Vyzerá nádherne a má unikátne funkcie a rozhranie. Jasný Top produkt. Lenovo A6000 má takisto veľmi tenké telo. Najviac nás ale zaujal displej. Ten je jasný a v tejto triede nemá obdobu. Chválime aj celkovú rýchlosť telefónu a stereo reproduktory. Lenovo S60 nezaprie podobnosť s modelom S90. Je však lacnejší a plastový. Nám to neprekážalo, vyzerá veľmi dobre a takisto sa veľmi dobre používa. Zaujme skvelým telom a nízkou cenou.

Značky:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.