Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

České dráhy medziročne zvýšia ponuku garantovanej palubnej siete Wi-Fi s pripojením na internet o 1015 vlakov.

V cestovnom poriadku na rok 2022 ponúkne národný dopravca 73 vlakov s palubným informačno-zábavným portálom.
Wifinu si cestujúci jednoducho žiadajú pri doprave vo vlakoch. Na začiatku platnosti cestovného poriadku budú České dráhy ponúkať v 2248 spojoch denne a v priebehu roka 2022 zavedú Wi-Fi v ďalších stovkách spojov.


ČD ponúknu Wi-Fi aj v rámci Pražskej integrovanej dopravy a Integrovaného dopravného systému Moravskosliezskeho kraja ODIS a čiastočne aj v Ústeckom kraji.

Na začiatku platnosti cestovného poriadku v roku 2022 bude sieť Wi-Fi vo vlakoch na 90 % diaľkových vlakov a na tretine všetkých denných spojov Českých dráh v ČR. Stovky ďalších spojov budú ponúkať Wi-Fi pripojenie, ale nebudú priamo vyznačené v cestovných poriadkoch, napríklad z dôvodu obehu rôznych vlakov. V tomto prípade sa cestujúci dozvedia o ponuke Wi-Fi priamo vo vozňoch, ktoré sú označené príslušným piktogramom.

Jednoduchý prístup na internet prostredníctvom Wi-Fi vo vlaku sa v roku 2022 rozšíri aj do ďalších vlakov. Budú na novo dodaných vlakoch, ako je RegioPanter v Plzenskom a Juhočeskom kraji, ako aj na súčasných vozidlách. České dráhy v súčasnosti požadujú inštaláciu tejto technológie do desiatok motorových vozňov a jednotiek, do prípojných vozňov pre regionálnu dopravu a do vozňov rýchlikov, ktoré v súčasnosti obsluhujú trať Labe Praha – Děčín.

V cestovnom poriadku na rok 2022 sa počet vlakov vybavených palubným informačným a zábavným portálom rozšíri na celkovo 73 vlakov prevádzkovaných jednotkami InterPanter, Pendolino, Railjet a InterJet. Palubný portál ponúka obsah na stiahnutie, ako sú hry, elektronické knihy, filmy a iná zábava, a poskytuje aj informácie o cestách vlakom. Okrem liniek Praha – Ostrava a Praha – Brno – Břeclav bude palubný portál k dispozícii aj na linkách Praha – Plzeň – Cheb a Praha – Ústí nad Labem – Karlovy Vary – Cheb.

Značky: