Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

XC40 Recharge je prvým z viacerých plnoelektrických modelov značky Volvo, ktoré sú pripravené na trh

Začiatok jeho výroby predstavuje významný krok smerom k ambícii spoločnosti Volvo Cars znížiť svoju uhlíkovú stopu do roku 2025 o 40 %. V tom istom roku značka očakáva, že 50 % jej celosvetového predaja budú tvoriť plnoelektrické automobily a zvyšok hybridy.

Volvo XC40 Recharge

Volvo XC40 Recharge

Dopyt zákazníkov po modeli XC40 Recharge je silný a hoci objednávky zostávajú otvorené, každé vozidlo naplánované do výroby v tomto kalendárnom roku je už predané. Prvé vozidlá sa majú dodať zákazníkom v Európe koncom tohto mesiaca.

Volvo XC40 Recharge

Volvo XC40 Recharge

Začiatku výroby automobilov pre zákazníkov predchádzalo obdobie príprav, v rámci ktorých závod v Ghente vyrobil obmedzený počet predsériových vozidiel. Cieľom tohto procesu, ktorý predstavuje štandardný postup pre každý nový model, je optimalizovať tok výroby a zabezpečiť špičkovú kvalitu každého vyrobeného automobilu. Všetci príslušní pracovníci výroby zároveň absolvovali intenzívne školenie o bezpečnosti výroby elektrických vozidiel.

Volvo XC40 Recharge

Volvo XC40 Recharge

Volvo XC40 Recharge je plnoelektrická verzia najpredávanejšieho SUV XC40 – prvého modelu značky Volvo, ktorý získal prestížne ocenenie Európske auto roka. Nový model je postavený na báze kompaktnej modulárnej architektúry (CMA), čo je pokročilá platforma vozidiel vyvinutá spoločne v rámci skupiny Geely Group.