Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Ôsmy ročník spoločnej spolupráce BMW a Medzinárodného filmového festivalu Karlovy Vary prebehol nadmieru úspešne.

Hosťom festivalu a významným osobnostiam filmového sveta bolo k dispozícii viac ako 60 vozidiel BMW rôznych kategórií, ktoré ich dopravili k červenému kobercu pri hoteli Thermal. Táto jedinečná flotila, v ktorej zastúpení bolo aj niekoľko elektrických BMW iX, realizovala počas celého festivalu takmer 18 000 transferov a prešla celkom viac ako 190 tisíc kilometrov. Komfort modelov BMW rozmaznával okrem domácich známych osobností aj svetové hviezdy filmového plátna, akými sú napríklad Benicio Del Toro, Geoffrey Rush a Liev Schreiber.

Pre návštevníkov festivalu bol v nedávno zrekonštruovanom secesnom paláci pripravený BMW Lounge, pred ktorým bol vystavený testovací prototyp BMW radu 7 s tzv. ťažkou kamuflážou a MINI Cabrio. Hlavnými hviezdami vnútornej expozície bolo úplne nové BMW X1 a BMW i7. Tieto novinky si tak mohli návštevníci BMW Lounge prezrieť ešte pred ich oficiálnym uvedením na trh. Záujem zo strany verejnosti, autorizovaných dílerov a ich zákazníkov bol po celý čas festivalu enormný, oba vystavené automobily tak boli neustále v obliehaní. Celkom navštívilo BMW Lounge počas konania festivalu takmer 7 tisíc návštevníkov.

Pre BMW typickú radosť z jazdy boli vo Fan zóne pripravené špeciálne Sim Racing simulátory a súťažiaci, ktorý na ňom zajazdil najlepší čas, vyhral BMW M4 Cabrio na víkend. Necelá stovka hostí sa registrovala na testovacie jazdy s modelmi BMW, medzi ktoré patrilo Auto roku 2021/22 v Českej republike BMW i4 a tiež BMW iX. Návštevníci taktiež ocenili zadarmo dostupnú výstavu moderného umenia od DSC Gallery, ktorá bola inštalovaná na treťom poschodí budovy.

Značky: