Toto je najnovší procesor z dielne Qualcommu, ktorý obsahuje najnovšie technológie a možnosti.

Stane sa súčasťou vlajkových lodí a najvybavenejších telefónov. Ak teda výrobca telefónu uvádza možnosť nahrávania 4K videa alebo podporované rozlíšenie displeja na zariadení, prípadne pri prenose obrazu napríklad na TV, toto všetko je závislé od použitého čipu. Nemôžete tak mať telefón s CPU Snapdragon 200 a chcieť nakrúcať 4K video.

Čomu teda vďačíte v smartfónoch za všetky funkcie a parametre vďaka tomuto CPU?

Napríklad LTE modulu v kategórii cat13, ktorý umožní sťahovať rýchlosťou 600 Mbps. Podpora obrazu je na úrovni 4K displeja priamo v zariadení alebo v externom zobrazovacom monitore. To platí aj pre nakrúcanie videa, teda nakrúcať budete môcť v 4K a minimálne pri 30 fps. Vylepšila sa aj podpora rýchleho nabíjania na Quick Charge 3.0, ktorá má byť ešte výkonnejšia ako minuloročná generácia, a to až o 38 %.

Letv-Le-Max-Pro_web2016_3_nowat

Procesor bude podporovať aj bezdrôtový štandard WiPower. Obrazový procesor bude 14-bitový a výrobcovia vďaka Snapdragon 820 budú môcť implementovať 25 MPix fotoaparáty. V rámci kompatibility kariet sa rozšíri ich podpora, a tak budete môcť používať aj karty typu UHS-I. Výrobcovia budú môcť do smartfónov a tabletov pridať aj rýchlejšie pamäťové moduly. Podporované budú až do LPDDR4 s frekvenciou 1866 MHz Dual-Channel.

Prvý telefón na svete, ktorý má tento procesor, bol predstavený na výstave CES 2016 v januári. Ide o model Le Max Pro od čínskej spoločnosti Letv so 6,33″ displejom, 4 GB RAM, 21 MPix fotoaparátom a 3400 mAh akumulátorom.

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.