Hisense práve uvádza do predaja prvú sonickú laserovú TV na svete s priamo ozvučeným projekčným panelom. V ponuke tejto spoločnosti ale nájdete aj ďalšie TV na princípe tejto futuristickej projekčnej technológie. Napríklad laserovú TV Hisense 100 L5F s uhlopriečkou cez dva a pol metra (100 palcov) s dokonale čistým laserovým svietením aj radom pokročilých riešení.

Hisense 100 L5F ponúka nielen dokonalý obraz vo vysokom 4K UltraHD rozlíšení s realistickým vykreslením pestrej palety farieb, ale aj priestorové ozvučenie Dolby Atmos, takže ľahko zabudnete, že nie ste v kine. Dokonalej ilúzii podľahnete aj vtedy, keď budete vďaka šikovným funkciám a rýchlemu operačnému systému VIDAA U4 sledovať športové prenosy alebo napríklad hrať streamované konkurenčné hry – pohyb bude tak rýchly a plynulý, ako by ste boli na štadióne alebo v akcii. V porovnaní s podobne veľkými televízormi s LCD obrazovou je táto technológia šetrnejšia ku zraku a je aj úspornejšia pokiaľ ide o spotrebu energie.

TV 100 L5F využíva modernú projekčnú technológiu DLP® od spoločnosti Texas Instruments, ktorá je navyše podporená systémom X-Fusion™ Laser Light Source s úzkym svetelným lúčom. Svetelná vlna je preto čistá; prenos svetla nemá problémy s rozptylom ako obyčajný projektor. Výsledkom je pestrá paleta verne zobrazených, čistých a sýtych farieb. Vďaka tomu sa pri sledovaní filmov, športu aj akéhokoľvek iného vizuálneho obsahu dočkáte skutočne nadštandardnú obrazovej kvality v 4K Ultra HD kvalite s viac ako 8 mil. pixelov, a to nielen večer, ale aj cez deň bez zatiahnutých závesov.

V útrobách televíznej konzoly sa skrývajú stereo reproduktory s výkonom 30 W. Tie navyše využívajú pokročilú audio technológiu Dolby Atmos, ktorá je zárukou bohatého, čistého a veľmi detailného ozvučenia. Samozrejmosťou je možnosť bezdrôtového pripojenia soundbaru cez Bluetooth.

Vďaka technológii MEMC sa pri sledovaní filmov, seriálov i športových zápolení dočkáte dokonale plynulých pohybov. A to aj pri tých najrýchlejších scénach alebo športových výkonoch. S dobou odozvy procesoru na mikrosekunde je totiž pohyb v porovnaní s technológiou OLED 10× plynulejší.

TV sa predáva za 6299 eur.

Zdroj: Hisense

Článok vznikol v spolupráci s Hisense