Klienti VÚB Banky už nemusia nosiť kartu so sebou.

V každom prípade je lepšie mať kartu stále po ruke. Technológia Google Pay je fajn a platiť môžete so smartfónom s Androidom a podporou NFC alebo napríklad hodinkami s Wear OS a NFC – je však potrebné aplikáciu Google Pay manuálne povoliť.

Niekedy sa ale platba týmto spôsobom nezaobíde bez komplikácií, kartu je tak lepšie stále mať ako záložné riešenie. Dôvodom sú komplikácie na strane niektorých zariadení.

Server Živé.sk upozornil na možnosť platenia cez službu Google Pay v prípade spomínanej banky. V čase spustenia tejto platobnej služby na Slovensku nebola VÚB Banka do novinky zapojená. Pravdepodobne tak nastalo od 1. 1. 2019, nakoľko obchodné podmienky na platenie cez službu od Googlu sú s termínom prvého dňa v tomto roku.

Doteraz ste mohli využiť aplikáciu Wave2Pay, no aktivácia volaním na zákaznícku linku banky nebol ten najpohodlnejší spôsob, najmä ak meníte smartfóny častejšie.

Aktiváciu platieb spravíte priamo cez aplikáciu Google Pay, ktorú si stiahnete z obchodu Google Play. Služba od teraz akceptuje kartu tejto banky. Ak ste ju mali pridanú už skôr, napríklad na platenie za aplikácie a hry z obchodu, stačí len potvrdiť, že chcete aktivovať túto kartu.

Pridať môžete aj druhú. Na váš smartfón sa pošle overovací kód a po jeho potvrdení je vaša karta od VÚB Banky pripravená na platenie cez NFC. V našom prípade prebehla trikrát autorizácia karty na sumu 0,00 USD o čom sme dostali notifikáciu priamo od našej banky.

Zdroj: vlastné

Prečítajte si aj:

Platíme cez Google Pay a iné aplikácie pre bezkontaktné platby

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.