Nová verzia Mobil Bankingu od VÚB má moderný dizajn, je celkovo prehľadnejšia a jednoduchšia na používanie.

Zjednodušila sa aj aktivácia tejto aplikácie, teraz vám stačia len údaje z internetbankingu a spárovaný mobilný telefón, kam príde potvrdzovacia SMS s kódom. Na prihlásenie do mobilného bankovníctva vám potom bude stačiť 4-miestny PIN alebo odtlačok prsta s Touch ID.

Nová verzia tejto aplikácie je dostupná pre mobilné zariadenia s OS Android 4.1 a viac a iOS 9 a viac. Pre operačný systém Windows Phone už nie je nová verzia dostupná. Praktickou novinkou VÚB Mobil Banking je aj dvojúrovňové dynamické menu. V prvej úrovni nájdete základné položky, pričom niektoré z nich sa rozvetvujú do druhej úrovne. Na upravenej domovskej stránke pribudol prehľadný koláčový graf s použiteľnými prostriedkami na svojich bežných účtoch vrátane sporiacich účtov, povolených prečerpaní a kreditných kariet. Tiež je tu aj prehľad posledných transakcií na vybraných produktoch.

Dvojúrovňové menu aplikácie VÚB Mobil Banking

Súčasťou novej verzie sú aj praktické „vychytávky“. Šikovný je Rýchly zostatok, ktorý si klient môže pozrieť aj bez toho, aby sa do aplikácie prihlásil. Stačí si jeho zobrazovanie povoliť v nastaveniach. Klient má pritom možnosť zobraziť si svoj zostatok ako percentuálnu časť stanovenej sumy.

Rýchlejšie teraz aj zaplatíte účty. V hlavnom menu pribudla funkcia Scan & Pay, pomocou ktorej sa dá vybrať skener pre QR kód, čiarový kód alebo IBAN.

V prípade IBAN-u sa používa optické rozpoznávanie textu. Zjednodušený je aj prevod medzi svojimi účtami. Jednoducho, len posunom prsta si vyberiete, z ktorého účtu chcete poslať peniaze na ktorý a prevod sa po autorizácii ihneď zrealizuje. Zaplatiť môžete aj na mobilné číslo. Pri platbách môžete využiť aj už zadané údaje o vašich platobných partneroch. Z pohodlia domova si cez aplikáciu otvoríte aj sporiaci účet.

Takto sa dá ľahko rozpoznať IBAN kód z účtu a rýchlo zaplatiť

Potrebujete poslať partnerovi svoje číslo účtu? Teraz môžete zdieľať číslo účtu cez SMS správu. Túto voľbu nájdete na paneli s rýchlymi akciami nad vybraným účtom. Ak by ste stratili platobnú kartu, z aplikácie ju ľahko dočasne zablokujete. S používaním novej aplikácie si môžete pomôcť na stránke with.vub.sk. Využiť môžete aj nové videonávody.

Tento článok vyšiel aj v tlačenom marcovom vydaní TOUCHIT č. 3/2017, preto sa niektoré skutočnosti uvedené v článku, môžu odlišovať oproti aktuálnemu dátumu publikovania.