Banka prináša nový spôsob prihlásenia, ktorý pomôže najmä používateľom z biznisovej sféry.

Prihlásenie pomocou občianskeho preukazu je dostupné pre každého používateľa, ktorý chce túto formu využiť a má nainštalované príslušné aplikácie. Zatiaľ je totiž potrebné, aby ste mali v systéme aplikáciu eID a prihlásili sa prostredníctvom čítačky a občianskeho preukazu s čipom. Okrem toho musíte mať aktívnu túto formu identifikácie. Banka cieli najmä na small biznis klientov, čiže podnikateľov alebo živnostníkov.

Aj naďalej sa bude dať využívať klasické prihlasovanie prostredníctvom identifikačného údaju a hesla. Prihlasovacia stránka sa však mierne zmenila a v prvom kroku je najprv potrebné zadať identifikačné číslo a následne heslo. Políčko na zadanie hesla v prvom kroku totiž nahradilo tlačidlo Elektronický občiansky preukaz, ktoré vás presmeruje na portál Ministerstva vnútra. Následne je potrebné zadať svoj BOK kód a prihlásiť sa do prostredia internet bankingu VÚB.

Alternatívny spôsob prihlasovania predstavuje bezpečný prostriedok, ako sa prihlásiť pomocou údajov, ktoré mnohí používatelia už vlastnia a nie je potrebné si pamätať svoje identifikačné číslo alebo heslo. V prípade, že budete chcieť vyskúšať nový spôsob prihlásenia, dajte si pozor na to, aby ste mali nainštalovanú najnovšiu aplikáciu eID klient. Presmerovanie na stránku s použitím prihlásenia mobilnej aplikácie Slovensko v mobile zatiaľ nie je dostupné. Banka na našu otázku v tejto súvislosti potvrdila prípravu tejto funkcie do budúcna.

vub prihlasenie cez obciansky preukazZdroj: TOUCHIT

Zdroj: vlastné, VÚB Banka

Prečítajte si aj:

Značky:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.