Veľkonočné sviatky, sviatky jari, nám dávajú pomyselnú bodku za zimou. Veľa z nás ich prežije v kruhu svojich najbližších, za ktorými cestujeme niekedy aj stovky kilometrov. Čas, ktorý s nimi strávime, chceme prežiť naplno.

Aby sa sviatky jari nestali pohromou, pripravili sme pre vás výber desiatich aplikácií, ktoré vám pomôžu prekonať rôzne nástrahy najbližších dní. Či už budete cestovať, alebo budete chcieť isť napríklad na výlet so svojimi najbližšími a nebudete sa vedieť rozhodnúť kam. Recepty v našom redakčnom výbere nenájdete, ale doporučíme vám najlepšie športové aplikácie, ktoré pomôžu zhodiť po sviatkoch zopár kíl, poprípade vám poradíme ako to neprehnať s alkoholom.

Počasie do vrecka

Aby ste si vedeli naplánovať všetky aktivity počas sviatkov, doporučíme vám aplikácie, ktoré presne a esteticky prinesú aktuálnu a podrobnú predpoveď počasia priamo do vášho smartfónu.

Today Weather

Prednosťou aplikácie je grafické rozhranie, ktoré vás na úvod privíta tematickou fotografiou. Tá sa obmieňa na základe počasia a dňa. Doplnkovými informáciami o UV a kvalite ovzdušia si môžete chrániť svoje zdravie. Ďalšími užitočnými informáciami sú aktuálna teplota, vlhkosť, viditeľnosť, rosný bod, tlak vzduchu, rýchlosť a smer vetra. Aplikácia je presná a stabilná s peknými widgetami.

Google Play
App Store

Beautiful Widgets

Aplikácia obsahuje všetky potrebné údaje o počasí, ktoré každý deň budete potrebovať. Hlavnou prednosťou je široká paleta prispôsobiteľných widgetov, ktoré si viete personalizovať z bohatej databázy aplikácie.

App Store

Športové aplikácie, ktoré rozhýbu

Stáva sa, že počas sviatkov toho zjeme viac, ako by sme chceli. Pre lepšiu motiváciu pri posviatočnom chudnutí poslúžia aplikácie z nášho výberu. Patria medzi najlepšie a veríme, že aj vám dobre poslúžia.

Endomondo 

Klasický sporttracker, ktorý schováte do vrecka. Využiť ho môžete na rôzne aktivity. Či už pôjdete behať, bicyklovať, alebo len tak na výlet do prírody. Vždy vám presne zmapuje vašu aktivitu. Aplikácia zaznamenáva vzdialenosť, čas, priemernú a celkovú rýchlosť, kroky a mnoho ďalšieho. Pokiaľ by ste mali záujem o rozšírenú verziu tejto aplikácie, môžete si predplatiť tréningové plány a podrobnejšiu analýzu svojho tréningu.

Google Play
App Store

Strava

Je to športová aplikácia, ktorá je svojou podstatou sociálnou sieťou, kde si pridávate svoje aktivity, ktoré zdieľate so svojími najbližšími a priateľmi. Funkciami je to klasický sporttracker, ktorý môže poslúžiť aj ako „úschovňa“ aktivít z aplikácií tretích strán.

Google Play
App Store

Cestovanie a parkovanie s prehľadom

Klasická situácia. Idete na návštevu do iného mesta a ani netušíte, kde máte zaparkovať a nebodaj sa vám stane po ceste nehoda. Presne na tento účel poslúžia dve aplikácie.

Parkovanie zadarmo 

Táto aplikácia integruje všetky možnosti parkovania v mestách a umožňuje vyhľadať tak preferovaný typ parkovania. Sú zahrnuté aj mestské platené parkovacie plochy.

App Store

Pomoc na diaľnici

Boli by sme najradšej, kedy ste túto aplikáciu nemuseli nikdy použiť. Ale ak sa tak stane, budete mať po ruke informácie priamo od Národnej diaľničnej spoločnosti. Priamo z aplikácie si viete privolať pomoc stlačením tlačidla s nápisom diaľničná Patrola, pri ktorej je vidieť aj vaša presná poloha, kam bude pomoc privolaná. Ďalšie dôležité informácie, ktoré nájdete v zozname sú informácie o doprave, prístup ku kamerám, odpočívadlám, turistické informácie, informácie o poplatkoch na cestách a dôležité kontakty a správy priamo z epicentra diaľničného diania.

Google Play
App Store

Tipy na výlety

Vypadni.sk

Aplikácia vypadni.sk vám poskytne viac ako 2800 objektov s tisíckami fotografií z celého Slovenska. Objavíte krásu prírody, jedinečnú architektúru a bohatú históriu našej krajiny. Táto bohatá databáza poskytne informácie o všetkých zaujímavých zákutiach nášho Slovenska. Samozrejmosťou je aj navigovanie k objektom.

Google Play
App Store

Turistické atrakcie Slovenska  

Táto aplikácia ponúka detailné informácie o polohe, vzdialenosti a trase hradov, zámkov, jaskýň, múzeí, skanzenov a veľa ďalších atrakcií na Slovensku. Po zadaní vyhľadávacích kritérií v oblasti vami vybraného mesta vyberie všetky dostupné atrakcie so vzdialenosťami od miesta, kde sa práve nachádzate a krátkym popisom.

App Store

Alkohol budete mať pod kontrolou

Ako to býva zvykom, cez Veľkú noc sa popije krížom krážom snáď všetko, čo tečie. Pre kontrolu hladiny alkoholu, prípadne pre približné určenie, kedy si môžete sadnúť za volant, poslúžia aj tieto aplikácie. Tie odhadom určia vyprchanie alkoholu z tela. Tieto aplikácie treba brať s malou rezervou a pokiaľ nemáte istotu, že by ste si mohli sadnúť za volant, tak to nerobte.

Google Play
App Store

Hudba, ktorá vždy poteší

Niekedy sa stane, že si chceme zobrať svoju hudobnú zbierku na chalupu, návštevu, alebo len tak na prechádzku. Čo s tým, pokiaľ si ju zabudnete doma? Presne na tento účel poslúži streamovacia služba, s ktorou máte prístup k miliónom skladieb rôznych žánrov. Pokiaľ nechcete, aby vám hudba zaberala v zariadení častokrát drahocenné miesto a máte prístup ku Wi-Fi signálu, kľudne prehrávajte online. Ale ak sa budete nachádzať mimo siete, tak si svoju obľúbenú hudbu stiahnete do svojho smartfónu a môžete počúvať kedykoľvek. Je pravda, že takáto služba nie je zadarmo, ale za poplatok približne 6 eur dostanete veľa muziky za málo peňazí. Doslova.

Spotify

Je pravdepodobne asi najlepšia hudobná streamovacia aplikácia, ktorá prináša veľké množstvo obsahu. Pre tri zariadenia v offline režime (napríklad smartfón, PC, tablet) je mesačný poplatok 5,99€. Získate však vysokú kvalitu prehrávania, možnosť ukladať skladby do zariadenia pre offline prehrávanie a samozrejme vás nebudú otravovať reklamy.

Google Play
App Store

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.