Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Inovovaná bezdrôtová sieť slúži zamestnancom aj hosťom v kancelárskych priestoroch.

Administratívna budova sa medzi obcami Poprad a Kežmarok v malebnej obci Veľká Lomnica v nadmorskej výške 580 m, ktorá je vzdialená od Tatranského Národného parku 5 km.

V rámci zvyšovania úrovne komfortu na pracovisku bola požiadavka na kompletnú inováciu a rozšírenie infraštruktúry pre pokrytie kancelárií aj ďalších priestorov spoľahlivou Wi-Fi sieťou. Projekt novej infraštruktúry pre bezdrôtovú sieť riešila firma Texnet, partner spoločnosti Zyxel.

Bezdrôtová sieť v budove je riadená kontrolérom Zyxel NXC5500, ktorý je vybavený sériou inteligentných funkcií pre kompletnú správu bezdrôtovej siete. Kontrolér Zyxel NXC5500 zaisťuje napríklad dynamickú voľbu vysielacích kanálov pre optimálne pokrytie priestoru Wi-Fi sieťou a možnosť pripojenia veľkého množstva klientských zariadení, alebo automatickou detekciou a nápravy výpadku niektorého z prístupových bodov. Pri výpadku niektorého z prístupových bodov automaticky dôjde k posilneniu vysielacieho výkonu okolných prístupových bodov, aby nevzniklo nepokryté miesto. Celkom môže kontrolér Zyxel NXC5500 ovládať až 512 prístupových bodov.

Pokrytie priestorov budovy rýchlou a spoľahlivou Wi-Fi sieťou zaisťuje kombinácia prístupových bodov Zyxel NWA5123-AC a NWA5123-AC HD. Obidva modely prístupových bodov pracujú so štandardom 802.11ac v pásmach 2,4 a 5 GHz. Antény týchto profesionálnych prístupových bodov optimalizujú svoj výkon a smer vyžarovania signálu Wi-Fi s ohľadom na aktuálny počet a fyzické rozmiestnenie klientov. Tieto prístupové body môžu fungovať    samostatne, ale aj v rámci skupinovej inštalácie riadenej centrálnym kontrolérom. Prístupové body Zyxel NWA5123-AC HD naviac podporujú riešenie NebulaFlex Pro, ktoré zahŕňa trojročnú licenciu Professional Pack a umožňuje tri prevádzkové režimy: samostatnú prevádzku, riadenie kontrolérom a vzdialené riadenie prostredníctvom cloudovej služby Nebula.

Pripojenie a napájanie prístupových bodov novej bezdrôtovej siete v kanceláriách zaisťujú prepínače Zyxel GS1920-24HPv2, disponujúce zvýšeným výkonom pre napájanie koncových zariadení po Ethernete (Power over Ethernet, PoE). Celkový príkon pre napájanie je v prípade prepínačov Zyxel GS1920-24HPv2 až 375 wattov. Hlavnou inováciou novej generácie inteligentných riadených prepínačov Zyxel rodiny GS1920 v2 je prepracované, intuitívnejšie administračné rozhranie a predovšetkým aj možnosť vzdialeného monitoringu a správy prepínačov prostredníctvom cloudovej služby Zyxel NebulaFlex.

Spoločnosť Texnet obmenila v stávajúce vybavenie bezdrôtovej siete a doplnila ďalšie prístupové body pre spoľahlivé pokrytie všetkých priestorov a kancelárií. Nová sieťová infraštruktúra, vystavaná z výkonných a spoľahlivých prvkov Zyxel, je naviac pripravená na ďalšie rozširovanie podľa potrieb a požiadaviek.

Značky: