Všetci, ktorých baví vymýšľať, ako prostredníctvom informačných a komunikačných technológií zmeniť a zlepšiť chod a fungovanie našej spoločnosti by teraz mali zbystriť pozornosť. 12. a 13. februára sa v bratislavskej Cvernovke, v ktorej rozvíja svoje aktivity coworkingové centrum Connect, organizuje programátorský Hackathon, ktorého témou bude to, čo máme v živote najcennejšie, teda naše zdravie. Účastníci Hackathonu v oblasti eHealth sa zoznámia s aktuálnymi výzvami v sektore zdravotníctva a ich úlohou následne bude hľadať a vymýšľať inovatívne riešenia pre túto oblasť. Odborným garantom je spoločnosť Asseco Central Europe.

Názov podujatia: Hackathon
Kedy: 12. a 13. februára 2016
Miesto: Bratislava, Connect (Cvernovka)
Viac informácií a registrácia sú na stránke: http://connect-network.com/sk/event/ehealth/.

Slovo eHealth možno jednoducho vysvetliť ako elektronické zdravotníctvo. Ako uvádza Národné centrum zdravotníckych informácií, cieľom elektronického zdravotníctva (eHealth) je prostredníctvom informačných a komunikačných technológií poskytnúť správne informácie v správny čas na správnom mieste vo všetkých etapách a procesoch starostlivosti o zdravie občanov, čo výrazne prispeje k zlepšovaniu zdravotnej starostlivosti a tým aj k zvyšovaniu kvality života občanov. eHealth má zároveň priniesť výrazné finančné úspory, ktoré môžu byť využité v systéme poskytovania zdravotnej starostlivosti.

Ako príklad užitočnej aplikácie pre oblasť elektronického zdravotníctva bude účastníkom eHealth Hackathonu predstavené riešenie mHosp z dielne spoločnosti GlobeNet, ktorá je jednou z popredných spoločností na maďarskom trhu informačných technológií v oblasti zdravotníctva. Svojimi funkcionalitami pokrýva kompletnú administráciu práce lekárov a zdravotných sestier pri lôžku pacienta. Lekárovi, ktorý vykonáva vizitu, prináša komplexné, prehľadné a škálovateľné údaje o pacientovi, ležiacom na oddelení. Mobilná aplikácia mHOSP je poskytovaná na platformách iOS, Android aj Windows 8.

Úplne špecifickou a unikátnou funkciou je modul „ošetrovateľská dokumentácia“. Administratívna agenda, ktorá spadá do náplne práce zdravotných sestier, patrí k najrozsiahlejším agendám v rámci nemocničných procesov. Rovnako záznam ošetrovateľskej činnosti patrí k veľmi rozsiahlym agendám a na správnosť vedenia ošetrovateľskej dokumentácie je kladený veľký dôraz. Možnosť vedenia ošetrovateľskej dokumentácie v elektronickej a zároveň mobilnej podobe, či záznam vykonaných úkonov priamo pri lôžku pacienta, patrí k jednoznačným výhodám mobilnej aplikácie mHOSP. Využitie tejto aplikácie šetrí zdravotným profesionálom čas a predovšetkým zvyšuje bezpečnosť pacienta.

Ďalším partnerom eHealth Hackathonu je Fakultná nemocnica s poliklinikou F.D.Roosvelta v Banskej Bystrici, ktorá prinesie cenný pohľad reálneho užívateľa na služby elektronického zdravotníctva. Účastníci Hachathonu isto ocenia pohľad z praxe na to, aké sú aktuálne problémy slovenského zdravotníctva, ktoré z nich súvisia s elektronizáciou zdravotníctva, aké sú očakávania na prínosy pre nemocnice v tejto oblasti a samozrejme možno aj priame definície problémov, ktoré by bolo potrené riešiť vo FNsP  F.D.Roosvelta v Banskej Bystrici.

eHealth Hackathon organizuje Connect, odborným garantom eventu je spoločnosť Asseco Central Europe. Mediálnym partnerom eHealth Hackathonu je TouchIT. Podujatie je bezplatné, stačí sa zaregistrovať. Najlepšie riešenia budú odmenené. Viac informácií a registrácia sú na stránke: http://connect-network.com/sk/event/ehealth/.

 

PREČO MÁŠ PRÍSŤ?

– prenikneš hlbšie do problematiky zdravotníctva a aktuálnych výziev na jeho skvalitnenie

– tvoje riešenie môže ušetriť kopec času a peňazí a v konečnom dôsledku pomôcť mnohým ľuďom

– zažiješ intenzívnu prácu v tíme, spoznáš nových ľudí a naučíš sa niečo nové

– môžeš vyhrať zaujímavé ceny

– program a občerstvenie sú zabezpečené počas celého podujatia

Značky: