RCS správy sú čoraz populárnejšie oproti štandardným SMS.

RCS správy sú tu s nami už nejaký ten rok. Ide o pohodlnejšiu a bezpečnejšiu alternatívu k štandardným SMS správam, ktoré boli limitované znakmi a zároveň neponúkali rôzne moderné funkcie. S četovými funkciami si však získali nové RCS správy mnohých používateľov, ktorí ich využívajú podobne ako sociálne siete. Umožňujú totiž vkladať do správ emoji, posielať obrázky či videá, mať prehľad o tom, či si druhá strana správu už prečítala alebo dokonca reagovať na správy rôznymi emoji.

Aj napriek rôznym výhodám RCS správ mnohí stále preferujú SMS správy. Funkciu RCS si teda vypínajú a nevyužívajú ju. Google však teraz začína informovať o tom, čo sa stane ak prestanete využívať RCS správy a ste súčasťou skupinovej konverzácie. Používateľov služby to nepoteší.

Ak vypnete RCS správy, prídete o skupinové konverzácie

Jednou z mnohých výhod RCS správ je aj možnosť komunikácie v skupinových konverzáciách. Je však pochopiteľné, že ak si RCS správy deaktivujete, nebude pre vás už možné v takejto konverzácii komunikovať ďalej. Google po novom začína s upozorňovaním používateľov, ktorí si chcú nový typ správ deaktivovať. Chce tak predchádzať situáciám, keď používatelia prídu o možnosť komunikovať v skupinových konverzáciách a budú z nich odstránení.

Google informuje o výhodách RCS správZdroj: gizchina.com
Google informuje o výhodách RCS správ

Google pritom informuje, že po deaktivácii RCS správ budú používatelia odstránení zo všetkých skupinových konverzácií do 30 dní. Zároveň však prináša celý zoznam funkcií, o ktoré používatelia s deaktivovanými RCS správami prídu. Medzi ne patria napríklad fotky a videá vo vysokom rozlíšení, informácie o prečítaní správy, komunikovanie cez sieť Wi-Fi či mobilné dáta a mnohé ďalšie.

Je pravdepodobné, že Google toto okno s informáciami prináša z dôvodu nedávnej adaptácie RCS správ zariadeniami spoločnosti Apple. Pripravuje sa totiž expanzia tohto štandardu komunikácie medzi viacerých používateľov, preto je dôležité aby vedeli, aké sú konkrétne výhody nového komunikačného štandardu.

Zdroj: gizchina.com

Prečítajte si aj:

Katarína Šimková

Katarína Šimková
Smartfóny, nositeľná elektronika či produkty inteligentnej domácnosti, zaujímam sa o všetko, čo i len okrajovo súvisí s technológiami.