Sencor SRV 9250BK je robotický vysávač na upratovanie kobercov, plávajúcich podláh, parkiet, linolea, dlažby a pod. Pri navigácii používa laser, gyroskop, infračervené a dotykové snímače.

Sencor-RobotickyVysavac.jpg – Sencor SRV 9250BK si poradí s vysávaním a mopovaním a dá sa ovládať aj cez aplikáciu

Pri vysávaní používa systém dvoch bočných kefiek a stredovej rotačne kefy. Dá sa prepnúť na extra tichý režim alebo na mimoriadne intenzívne vysávanie. Počas vysávania si spresňuje mapu priestoru. Pri pohybe dokáže prekonať prah s výškou 15 mm. Jeho výška je len 95 mm, a tak sa zmestí aj pod nábytok. Likviduje aj väčší neporiadok, prach v kútoch a rohoch, chlpy, vlasy atď. Na kefy sa neprichytávajú vlasy, nite alebo chlpy.

Súčasťou dodávky je diaľkové ovládanie, jednoduchšie je to však pomocou mobilnej aplikácie pripojenej k vysávaču pomocou Wi-Fi. Takto sa dá pohodlne nastaviť celotýždenný program vysávania a povel na vysávanie môžete dať aj z práce. V aplikácii tiež môžete nastaviť zakázané oblasti, v dodávke je však aj magnetická páska na jej vyčlenenie, ak nepoužívate aplikáciu.

Okrem vysávania dokáže SRV 9250BK súčasne aj mopovať. Vtedy sa namiesto hlavnej nádobky na odpad nasadí kombinovaná s nádržkou na vodu. Pri mokrom utieraní sa potom zotrú aj zaschnuté nečistoty. V zbernej nádobke sa používa kvalitný HEPA filter, nádobka je bez vreciek, stačí ju len vysypať.

Na plné nabitie dokáže vysávať 120 minút (kapacita Li-Ion batérie je 2600 mAh), potom sa automaticky vráti do nabíjacej stanice.

Cena: 299 €

Zapožičal: Planeo.sk

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.