Moderné banky majú k ľuďom čoraz bližšie.

Zriadili si pobočky v mobiloch a počítačoch, aby boli nonstop k dispozícii. Neustále prinášajú lepšie riešenia na jeden klik. Toto je šesť najnovších od VÚB.

Nastavte si Internet banking podľa seba

Váš Internet banking teraz môže vyzerať presne podľa vašich predstáv. Umožňuje to nová funkcionalita, ktorá ponúka väčšiu mieru personalizácie. Okrem nastavenia vybraných produktov na domovskej stránke si teraz môžete v Pohyboch na účte vybrať zobrazenie stĺpcov a ich usporiadanie. Ak sa vám nové nastavenie zapáči, cez Moje osobné nastavenia sa dá jednoducho uložiť a vy ho budete využívať vždy, keď sa prihlásite.

Hospodárenie s dokonalým prehľadom

Ak si cez Internet banking VÚB zvyknete sledovať na čo a koľko utrácate, poteší vás, že budete mať vo výdavkoch ešte lepší prehľad. Ich sledovanie sa rozšírilo o pohyby na kreditných kartách. Spolu s možnosťou nastavenia limitov v rozpočtových kategóriách je to vynikajúci systém na optimalizovanie výdavkov.

Všetko vám bude jasné už na prvý pohľad aj vďaka koláčovým grafom výdavkov, ktorý si môžete prispôsobiť pomocou nových filtrov. K prehľadu podľa kategórií pribudol graf transakcií na konkrétnom účte, či kreditnej karte.  Navyše, po kliknutí na konkrétnu vybranú kategóriu sa pod samotným grafom zobrazí zoznam transakcií v danej kategórii.

Graf výdavkov

Graf výdavkov

Multifunkčná kreditka

Držitelia hlavných kreditných kariet MasterCard ich teraz môžu využívať aj na úhradu bežných výdavkov. Stačí cez Internet banking zadať prevod z detailu kreditky na akýkoľvek SEPA účet v mene euro. Pripísanie prevádzanej sumy peňazí sa riadi štandardnými podmienkami platobného styku. Prevod nájdete po zaúčtovaní v zaúčtovaných transakciách kreditnou kartou.

vub_prevod_web2016_3_nowat

Naučte sa odpovedať platbou

Nové zjednodušenie zadávania platieb sa volá Odpoveď platbou. Každému, kto vám niekedy zo svojho účtu poslal úhradu, môžete prostredníctvom Internet alebo Mobil bankingu VÚB odpovedať platbou. To znamená, poslať mu peniaze pohodlne bez zbytočného kopírovania údajov do platobného príkazu. Nová funkcia dotiahne do detailu platby všetky dostupné údaje, ktoré boli vo zvolenej kreditnej transakcii zadané. Ak treba, dajú sa upraviť.

Odpoveď platbou môžete využiť pre všetky kreditné platby okrem kreditných šekových platieb a kreditných platieb, ktorých zdrojový účet je evidenčný účet banky.

Zdieľajte účet alebo celú platbu

Prácne prepisovanie IBAN-ov je definitívne na ústupe aj vďaka tomu, že teraz môžete zo svojho účtu jednoducho vyrobiť QR kód a okamžite ho odoslať, kam potrebujete. Vďaka tejto novinke v Internet a Mobil bankingu VÚB viete generovať nielen QR kód so svojím číslom účtu, ale tiež pridať ďalšie údaje k platbe, ako je suma či informácia pre príjemcu. Ak vygenerujete QR kód cez Internet banking, zdieľať ho viete mailom. V prípade, že kód vytvoríte prostredníctvom Mobil bankingu, na jeho zdieľanie máte viacero možností. SMS, mail a ďalšie komunikačné aplikácie, ktoré máte dostupné v mobile (napr. AirDrop).

Vygenerovanie QR kódu v Mobil bankingu:

Rozširujeme aj využitie QR kódov pri zadávaní platieb v Mobil bankingu. Znamená to, že máte čoraz viac možností pripraviť príkaz na úhradu bez vypisovania. QR kód môžete nasnímať kamerou telefónu  a teraz už aj nahrať z knižnice vášho mobilu. QR kód bez problémov načítate z nahratej fotografie alebo uloženého obrázku vo formátoch, ktoré knižnica telefónu podporuje. Mobil banking umožní načítať naraz len jeden obrázok.

 

Značky: