Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Už prvý septembrový víkend sa v Košiciach uskutoční Salón Elektromobilov, kde si všetci nadšenci tejto technológie budú môcť podrobne prezrieť takmer všetky nové elektromobily a plug-in hybridy predávané na európskom trhu. Jedným z partnerov podujatia je aj platforma na zdieľanie áut HoppyGo, ktorá sprostredkuje požičiavanie áut od ľudí pre ľudí.

Na tohtoročnom Salóne Elektromobilov, ktorý začína v piatok 3. septembra o 14:00 v nákupnom centre Atrium Optima Košice budú mať návštevníci príležitosť pozrieť si okrem iných: Jaguar F-Pace Hybrid, KIA Sorento PHEV a KIA Ceed SW, Range Rover Evoque Hybrid, Citroën ë-C4, Hyundai IONIQ 5, Volkswagen ID.3 a ID.4, ŠKODA EnyaQ iV, Opel Mokka-e, Mercedes EQS, Tesla Model Y.

Súčasťou Salónu Elektromobilov sú aj prednášky a diskusie na témy ako infraštruktúra, rozširovanie nabíjacích staníc, elektromobily pre firmy alebo ako si vybrať ten správny elektromobil. Súčasťou diskusie na tému Carsharing pre firmy bude aj Juraj Andrejka, country manažér HoppyGo Slovensko.

Ako si pri výbere elektromobilu byť ešte istejší

Práve výber elektromobilu je otázka, ktorá sa dá vďaka platforme HoppyGo zodpovedať omnoho presnejšie. Je známe, že niekedy oficiálne parametre nemusia stačiť. Vozidlo má príjemný dizajn a aj dostačujúci dojazd. Pred kúpou si môžete u predajcu objednať testovaciu jazdu. Lenže tá trvá zväčša do hodiny. Prvý pocit si dokážete urobiť, ale neviete si presnejšie určiť, či dané auto jednoducho zapasuje do vášho bežného života.

Platforma HoppyGo, ktorá je od mája dostupná už aj na Slovensku, spája majiteľov áut, ktorí ich práve nevyužívajú a ľudí, ktorí zas vozidlo potrebujú a to ich je práve v servise alebo na dovolenku potrebujú niečo priestrannejšie. Obľúbenosť HoppyGo stúpa a s ňou pribúdajú aj dostupné autá. Na platforme ich už je na výber viac ako 120. Zaujímavosťou je, že postupne medzi nimi pribúdajú ale elektromobily.

V ponuke sú napríklad Tesla Model X a Model 3 alebo ŠKODA EnyaQ iV. Po zaregistrovaní cez mobilnú aplikáciu alebo web si stačí vybrať dátum a užiť si každodenné fungovanie s elektromobilom. Požičať sa dajú od jedného dňa až po celé týždne. Na vlastnú kožu si tak ktokoľvek môže vyskúšať či mu do priehradky vojde jeho zbierka CD, či je kufor dostatočne veľký pre štvoricu golfových vakov. Ale hlavne ako to skutočne funguje s dobíjaním a dojazdom pre konkrétneho používateľa.

Pre predstavu – vyskúšať si aký je život s prvým plne elektrickým SUV od ŠKODA stojí 96 eur na jeden deň. Čím dlhšie zapožičanie, tým cena za deň klesá. Napríklad pri požičaní na týždeň už to je 65 eur na deň.

HoppyGo je zároveň vhodné aj ako forma pasívneho zárobku, ktorým sa pokojne dajú vykryť náklad na palivo alebo elektrinu alebo hoci aj časť či celá splátka lízingu. Možno práve nového elektromobilu.

Zaregistrovať svoje auto nemusí len majiteľ práve kúpeného auta. Práve naopak, ide o cestu ako naplno využiť aj staršie auto. Zaregistrovať sa môžu vozidlá nie staršie ako 15 rokov alebo s najazdenými menej ako 300-tisíc kilometrami. Tí najaktívnejší prenajímatelia si už za prvé štyri mesiace zarobili stovky eur.   

Značky: