Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Orange Slovensko, a.s. a Východoslovenská distribučná, a.s. (VSD) koncom uplynulého roka zmluvne spečatili obchodné partnerstvo, ktoré pomôže dostať kvalitný pevný internet a konvergentné služby aj do doteraz nepokrytých lokalít na východe republiky.

Vzájomná zmluva Orangeu Slovensko a VSD z prelomu rokov vytvorila technické predpoklady pre partnerskú spoluprácu pri poskytovaní vysokokvalitného pevného pripojenia v oblastiach na východe Slovenska, kde doteraz neboli dostupné služby od žiadneho z poskytovateľov konvergentných telekomunikačných služieb. Vďaka tomuto partnerstvu budú špičkové pevné internetové či televízne služby Orangeu dostupné pre ešte väčší počet obyvateľov Slovenska.

„Som rád, že v spolupráci so skúseným partnerom budeme môcť ponúknuť ešte väčšiemu počtu obyvateľov Slovenska náš tradične kvalitný vysokorýchlostný pevný internet, televíziu a  ďalšie  digitálne  služby. Tento krok zároveň prispieva k napĺňaniu stratégie v oblasti rozširovania pevného internetu,“ hovorí Federico Colom, generálny riaditeľ spoločnosti Orange Slovensko.

„Partnerská spolupráca so spoločnosťou Orange je dôležitým míľnikom a dobrou správou pre tých, ktorí nemajú stabilné alebo žiadne internetové pripojenie na východe Slovenska. Taktiež to podporuje našu krajinu v plnení záväzkov EÚ napraviť tento stav do roku 2025. Využívanie existujúcej infraštruktúry na distribúciu elektriny je efektívna cesta, ako vybudovať kvalitnú a otvorenú platformu s duálnym využitím – pre prevádzkové potreby VSD a voľnú kapacitu sprístupniť pre komerčné účely. Tento koncept je logický, ekologický, so silnou zákazníckou orientáciou“. vysvetlil generálny riaditeľ a predseda predstavenstva VSD Radoslav Haluška.

Cieľom partnerskej spolupráce je rozšírenie pokrytia rýchlym fixným internetom do oblastí, kde doteraz nebolo dostupné pokrytie žiadneho z veľkých konvergentných poskytovateľov telekomunikačných služieb. Takáto partnerská spolupráca zároveň predstavuje ekologický a efektívny spôsob  rozširovania pokrytia bez zdĺhavých zemných prác a narúšania zelených plôch. Vo výsledku prinesie špičkové stabilné a rýchle pripojenie ako pre domácnosti, tak aj pre malé a stredné firmy a podnikateľov.

Značky: