Kontajnerizácia vyriešila mnohé nedostatky tradičnej virtualizácie, priniesla jednoduchú prenositeľnosť aplikácií a efektívnejšie využívanie zdrojov.

Na hlavné platformy pre správu kontajnerizovaných aplikácií a na ochranu, zálohovanie a obnovu dát a aplikácií sa zameria program konferencie Kontajnery v praxi, ktorá sa uskutoční 26. septembra 2023 v hybridnej forme – prezenčne v Lindner Hotel Gallery Central v Bratislave s online prenosom.

Vďaka kontajnerizácii dokážete nielen zrýchliť vývoj a beh vašich aplikácií, ale zároveň i zjednodušiť ich správu a distribúciu. Dôvody, pre ktoré je na zjednotenie prevádzky rôznych aplikácií vhodná open source kontajnerová platforma Kubernetes a aké výhody migrácia do Kubernetes prináša, predstaví na úvod konferencie Ondřej Šika, DevOps architekt, konzultant a lektor so zameraním na riešenia DevOps s otvoreným zdrojovým kódom.

Inovatívne riešenie umožňujúce jednoduchú implementáciu a správu Kubernetes v rámci prostredia vSphere následne predvedie Marek Ištók zo spoločnosti VMware – platforma VMware vSphere with Tanzu okrem zjednodušení aktualizácií a správy ponúka úplnú kompatibilitu s Kubernetes a umožňuje integráciu s existujúcimi komponentmi SDDC, čím poskytuje komplexné a prepojené riešenie pre moderné kontajnerové nasadenia v rámci existujúcej virtualizovanej infraštruktúry bez nutnosti budovania nového ostrovného riešenia.

Best practices pre Kubernetes

Živou ukážkou obnovy aplikácie v Kubernetes klastri a jej nasadenia do produkcie pomocou platformy pre správu dát Kasten K10 naviaže Martin Beran zo spoločnosti Veeam Software, ktorý sa s účastníkmi podelí aj o najlepšie overené postupy pre Kubernetes a migráciu naprieč cloudmi. Komplexné riešenie výziev spojených so správou dátových služieb pre kontajnerizované aplikácie typu „mission critical“ bežiace v prostredí RedHat OpenShift potom v podobe kontajnerovo natívnej platformy IBM Spectrum Fusion predstaví Stanislav Dzúrik zo spoločnosti IBM Slovakia.

Výhody, ktoré ponúka Portworx Enterprise Storage Platform, jednotné riešenie pre ukladanie a správu dát pre všetky Kubernetes projekty, vrátane CaaS (Kontajnery ako služba), DBaaS (Databáza ako služba), SaaS a Disaster Recovery, predstavia Petra Křížová zo spoločnosti Pure Storage a Andrej Mišík z Exclusive Networks. Možnosti efektívnej evolúcie kontajnerizovaných aplikácií s využitím moderných platforiem a prístupov potom ukáže Jakub Veverka zo spoločnosti Red Hat, ktorý sa zameria aj na otázky bezpečnosti dynamických platforiem a prístupov.

Konferencia Kontajnery v praxi sa koná prezenčne aj online 26. 9. 2023 od 9.00 do 13.00 hod v bratislavskom Lindner Hoteli Gallery Central. Viac informácií a registrácia na https://kontajnery.exponet.sk/

Článok bol uverejnený v rámci mediálneho partnerstva.

Prečítajte si aj:

Značky: