Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Spolu so záverom roka pridávame ešte jeden malý dezert, ktorý vám nepridá kalórie a zároveň si pri ňom príjemne oddýchnete a dozviete sa niečo nové a fascinujúce.

V tomto prípade ide o príspevok zo Slovenska, ktorý sa objavil na medzinárodnom YouTube kanále a na podcaste BMW Group Classic. Predstavuje inšpiratívny rodinný tandem a ich spoločnú lásku k automobilom značky BMW zo 60-tych až 90-tych rokov. 

Spoznáte v ňom rodinu Jakuba Berthotyho a jeho skvostnú kolekciu modelov BMW radu 7, ktoré vyzerajú tak, že ešte len zajtra zídu z výrobnej linky.

Aj vo svetovom meradle výnimočná zbierka dvojice automobilových nadšencov, otca a syna, obsahuje dovedna 15 vozidiel. Láska ku klasickým modelom BMW radu 7 v tomto prípade prešla z otca na syna a zdá sa, že očarí aj ďalšiu nastupujúcu generáciu.

Jakub Berthoty zo Slovenska si vo videu spomína, ako v jeho detstve vyzeral vozový park východného bloku, aj na to, ako mu pád železnej opony zrazu otvoril obzory. Zoznámil sa s automobilmi zo západu Európy a odtiaľ to bol iba krok fascinácii automobilmi značky BMW. V porovnaní s miestnymi vozidlami vyzeral v tom čase najmä rad 7 ako vesmírna loď. Dozviete sa, prečo sústredil svoju zbierku okolo BMW radu 7, ako vo vlastnej garáži obnovuje svoje moderné klasiky, ako sa im venuje a priam sa s nimi mazná. A to po vizuálnej aj technickej stránke. Akoby mali o chvíľu privítať na palube dôležitú návštevu.

1.YOUTUBE od BMW Group Classic

Pozrite sa, ako otec a syn pracujú a udržiavajú túto nádhernú rodinnú tradíciu pri živote.

Užite si príjemné sledovanie

2. PODCAST – CLASSIC HEART od BMW Group Classic

Podcast – Spotify https://open.spotify.com/episode/5lh6GKzjH93QvNwwEj3fkl?si=b73f61e04fc241a4&nd=1

https://www.bmwgroup-classic.com/en/building/classic-heart.html

Moderátor J.P. Rathgen sa v našom podcaste každé dva týždne stretáva s novým hosťom, aby sa porozprávali o klasických autách, o ich magickej príťažlivosti a o vášni, ktorá ich všetkých spája.

Každý hosť prináša svoju osobnú tému. Čakajú na vás vzrušujúce príbehy od prvého vozidla až po kompletné zbierky, pohľady na vysnívané povolania v tomto príťažlivom svete a základné informácie o najvzrušujúcejších udalostiach spojených s klasickými automobilmi. Vypočujete si príbehy o jedinečnom klasickom životnom štýle a o skutočných legendách. Toto je vždy pravé miesto pre fascinujúce informácie, inšpiráciu a skvelú zábavu.

Značky: