Po režime spánku a úspornom režime pribudne ďalší.

Windows 10X určený pre špecializované zariadenia by priniesol režim, ktorý je hybridom režimu spánku a zapnutého počítača, informuje web Windows Latest. To by znamenalo napríklad to, že by ste mohli prijímať emaily alebo oznámenia aj vtedy, keď ho priamo nepoužívate. Niečo podobné však nie je úplnou novinkou.

Niektorí výrobcovia priniesli tzv. Modern Standby režim už dávnejšie, naposledy napríklad Apple na čipe M1 v najnovších MacBookoch. Uvidíme, ako bude režim fungovať a aké aplikácie ho budú podporovať. Spravidla by ho mala podporovať každá aplikácia nainštalovaná z Microsoft Store za predpokladu, že to autor aplikácie nevypne.

S podobnou funkcionalitou sa stretnete už dnes pri najlepších notebookoch, ktoré majú napríklad špeciálne napájanie Wi-Fi. Je urobené tak, aby ste napríklad boli na Wi-Fi pripojení ihneď po obnove počítača z úsporného režimu. Nie je to trvalé napájanie Wi-Fi ale v rámci nastavení sa dá dostať na 15 minút. Keď dovtedy otvoríte notebook a znova ho akoby naplno zapnete, budete pripojení na Wi-Fi a môžete hneď pracovať, rovnako tak budú môcť rýchlejšie na spojenie reagovať aplikácie.

Užitočné je to napríklad vtedy, keď sa pohybujete medzi zasadačkami alebo sa rozhodnete v krátkom čase notebook opäť použiť. Treba ale dodať, že časy na opätovné pripojenie na Wi-Fi sú krátke, zväčša ste do dvoch-troch sekúnd pripojení aj z reštartu.

Zdroj: Windows Latest

Prečítajte si aj:

Ako reštartovať službu Windows Update

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.