Všetci, čo chcú reproduktorovú zostavu, nech zbystria pozornosť.

Wawemaster MX3 + je výkonná zostava 2.1 za vynikajúcu cenu. Určená je predovšetkým používateľom, ktorí chcú do izby alebo do obývačky zvukový systém na ozvučenie väčšej miestnosti a takisto na lepší zážitok z hudby. Už samotné rozmery hovoria o tom, že toto je trochu iná trieda ako prenosné reproduktory.

Zo subwoofera vedia samostatný ovládací prvok s výstupom na slúchadlá alebo linkovým vstupom a ovládaním hlasitosti až úplným vypnutím zostavy. Linkový vstup je aj na subwooferi, máte teda slobodu v tom, kam si pripojíte prepojovací audio kábel. Výhodou tohto modelu je, že sa nemusíte viazať na káble a máte tu navyše Bluetooth pripojenie.

Prepínačom na kruhovom ovládači si volíte line-in alebo Bluetooth režim. Korekciu basov a výšok je treba robiť na subwooferi. Ten má 13 cm menič s výkonom 30 W, satelity majú 7 cm širokospektrálny menič s výkonom 10 W. Frekvenčný rozsah je 30 ÷ 150 Hz pre basový menič, 150 ÷ 20 000 Hz pre menič v satelite.

Zvukovo spĺňa zostava náročnejšie kritéria poslucháčov. Na začiatku testovania sme odhadovali dvojnásobne vyššiu cenu. Pri počúvaní sme jemne stlmili výšky, nakoľko boli až príliš zvučné. Spokojní sme boli s podaním basového meniča. Pri rozumne nastavenej intenzite získate dynamický zvuk, ktorý nebude rušiť a pretláčať sa nad ostatné zložky.

Cena: 79 EUR
Zapožičal: www.audio.sk

Tento článok vyšiel aj v tlačenom júlovo-augustovom vydaní TOUCHIT č. 7-8/2017, preto sa niektoré skutočnosti uvedené v článku, môžu odlišovať oproti aktuálnemu dátumu publikovania.

Značky:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.